Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

 Kinderen Abbenes kunnen voorlopig niet op het speelplein aan de Greveling.

Geen graszoden maar ingezaaid gras op het speelplein aan de Greveling.De kinderen en omwonenden zijn teleurgesteld in de gemeente Haarlemmermeer. In november werden de oude speelattributen op het speelveldje weggehaald en vervangen door een geweldig speel- en klimpark. Zie eerdere berichtgeving op de website.Daar het op dat moment een grote baggerpoel was werd er door omwonenden de dorpsraad ingeschakeld met het verzoek er snel iets aan te laten doen. Na diverse e-mails wist Peter de Waard op de openbare dorpsraad vergadering in januari te melden dat kunstgras geen optie was omdat dit simpelweg te duur is maar graszoden zou misschien een tussen oplossing zijn zodat het veldje niet twee maanden ongebruikt hoeft te blijven, want gras laten groeien duurt ongeveer twee maanden. Bij graszoden kon het veldje sneller gebruikt worden.Na januari hoorde de dorpsraad niets meer van de gemeente en eind mei nog maar eens een bericht gestuurd want de graszoden zouden gelegd kunnen worden bij warm weer en dat was het al een tijdje.Woensdag de e-mail verstuurd en donderdag antwoord dat er maandag ingezaaid gaat worden. De dorpsraad weer een bericht retour naar Peter de Waard of dat inzaaien de graszoden zijn.De reactie van De waard was: "Er gaat gras gezaaid worden en er komen hekken omheen. Afhankelijk van het weer en de groei van het gras  zullen de hekken 6 – 8 weken blijven staan.

Er is toch gekozen om gras in te zaaien in plaats van graszoden te leggen, om financiële redenen ( graszoden was dermate duur dat dit niet haalbaar was)."

Het id inmiddels allemaal klaar en de kinderen kunnen dus voorlopig niet spelen. Hopelijk is het onderhoud van het gras straks wel beter dan zoals het er nu uitziet op een klein gedeelte waar wel gras staat want daar verdwijnen de toestellen al onder heel erg hoog graas.

Grote hekken om het speelveldje op de Greveling.

Waar wel al gras staat gaat het gras aardig de hoogte in. Onderhoud zou wel fijn zijn.

Opbellen
E-mail
Info