Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Gemeente Nieuws :

De Raad Fietst op 28 september in Nieuw Vennep

Op zaterdag 28 september fietst de gemeenteraad door Nieuw Vennep in het kader van De Raad Fietst. De Dorpsraad heeft de route uitgestippeld,  met stops bij de Hype (Jeugd en Veiligheid, overlast), Garage Langkan (rioolaansluiting), Kiss&Ride Venneperweg, Dierenvreugd, Hoefbladstraat, De Symfonie, en de Doorbraak. De ochtend begint vanaf kwart voor 10 in het Trefpunt, bij de Witte Kerk, Hoofdweg Oostzijde 1318 – 2153 LS Nieuw Vennep. Vanaf half 11 is de fietstocht en de lunch ter afsluiting is vanaf kwart voor 1 ook weer in het Trefpunt. Einde: 14.00 uur.  Belangstellenden kunnen natuurlijk meefietsen.

  

Nieuwe opzet voor het 12 e Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi

Het twaalfde Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi is op donderdag 21 november. Nieuw in de opzet is dat alle 16 deelnemende teams meedoen tot aan het finaledebat. De finale gaat tussen de twee beste teams van de twee beste scholen, en dat er niet alleen prijzen zijn voor de finalisten, maar ook voor de hoogste plaatsen in een puntenklassement en individuele debaters. Op 21 november begint het toernooi om half 10 precies in alle vergaderzalen van het Raadhuis in Hoofddorp. De finale is tussen 15.00 en 16.00 uur. Voorbereidende workshops zijn op maandag 18 en 19 november, en de gemeenteraad biedt deelnemende scholen ook een debatles aan op school, door Debatbureau Bloemberg uit Den Haag. De winnaar van vorig jaar, de KSH, Haarlemmermeer Lyceum en het Nova College hebben zich al opgegeven voor deelname aan het toernooi.

_____________________________________________________________________


 WhatsAppen met de gemeente: Makkelijk en snel.

Wie een praktische vraag heeft aan de gemeente, kan die stellen via WhatsApp. Bijvoorbeeld vragen over een nieuw paspoort, afval of het melden van kapotte straatverlichting. De gemeente heeft hiervoor een speciaal nummer: 06-1331 0900. Van maandag t/m vrijdagen tussen 08.30 en 17.00 uur beantwoorden medewerkers van de gemeente vragen via WhatsApp.

Waarom WhatsApp?

Veel mensen hebben WhatsApp en vinden het makkelijk om op deze manier contact te leggen. En mensen ervaren het als persoonlijk. Dat blijkt uit de reacties van inwoners die al WhatsAppen met de gemeente. Met WhatsApp kan een bericht of vraag op elk moment worden verstuurd. Een foto van de situatie is snel bijgevoegd. En de gemeente kan in haar antwoord een link naar meer informatie meesturen. Zo zijn mensen meteen op de juiste plek. Ook voor mensen die slecht horen is WhatsApp heel geschikt voor direct contact met de gemeente. Wel waarschuwt de gemeente via WhatsApp geen persoonlijke gegevens te sturen, zoals een burgerservicenummer.
Opbellen
E-mail
Info