Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Wethouder Tom Horn brengt Abbenes.net 'Meer voor Elkaar-pluim'

Wethouder Tom Horn (Zorg, Welzijn en Wonen) van de gemeente Haarlemmermeer maakt sinds enige tijd een rondgang door de Haarlemmermeer polder om initiatieven die een bijdrage leveren aan de Haarlemmermeerse samenleving met als slogan 'Meer voor Elkaar', te belonen met een pluim. Op de site van de gemeente wordt dat als volgt beschreven:

De Meer voor Elkaar-pluim wordt uitgereikt tijdens de Meer voor Elkaar-toer, een rondgang door de polder. Zo wordt bekendheid en waardering gegeven aan iedereen die een bijdrage levert aan de zorg, sociale verbinding of ondersteuning in een wijk, buurt of dorp.

Woensdag 29 november begaf hij zich naar Abbenes om de makers van Abbenes.net deze pluim uit te reiken.Gezien het 15-jarig jubileum was dit een zeer mooie gelegenheid voor deze opsteker! Het bezoek vond plaats bij John van den Berg thuis, tezamen met Jan van der Maden initiatiefnemer en oprichter van Abbenes.net.

In de persuitnodiging stond het volgende geschreven over Abbenes.net:

Miljoenste bezoeker

De website viert dezer dagen het feit dat de oprichting 15 jaar geleden is. Bovendien komt met rasse schreden de miljoenste (!) bezoeker in zicht is.

De dorpswebsite is een burgerinitiatief van John van den Berg en Jan van der Maden. John deed het volledige beheer van de website en Jan zorgde voor de foto's. Sinds enige jaren is Ria Baars betrokken bij de dorpswebsite. Zij heeft het vrijwilligerswerk als fotograaf van Jan overgenomen. Jan kwam daar door andere werkzaamheden niet meer aan toe.

Ook doet Ria nu het grootste gedeelte van het redactiewerk voor de website. Ook Ria begon als "burger vrijwilliger" bij de website, zoals John het omschrijft. Omdat Ria en John via de website zo veel betrokken waren bij gebeurtenissen in het dorp zijn beiden ook toegetreden tot het dagelijks bestuur van Stichting Dorpsraad Abbenes op het moment dat daar nieuwe bestuursleden voor gezocht werden.

 Mijlpaal

“Dat de website voor de sociale cohesie in het dorp zorgt, is duidelijk aan het feit dat de bezoekersteller op dit moment op 992.759 staat en we dus ook binnenkort de mijlpaal van 1 miljoen bezoekers hebben. En ja daar zijn we best trots op”, aldus John van den Berg.

Het gesprek verliep zeer prettig, er werd uiteraard gesproken over de oprichting van Abbenes.net, de bezoekersaantallen en het jubileum. Na afloop werd aan John van den  Berg en Ria Baars het tshirt met de Meer voor Elkaar-pluim overhandigd.


Onderstaand nog een korte motivatie van wethouder Tom Horn om Abbenes.net te belonen


Opbellen
E-mail
Info