Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Hoofdweg oostzijde afgesloten door 'geschaarde vrachtwagen'

Einde van de ochtend was het noordelijk deel van de Hoofdweg Oostzijde afgesloten in verband met een geschaarde vrachtwagen, zo meldde de verkeersregelaar. Daar wilde Abbenes.net wel meer van weten.....

Uit de verte was al een blauwe zeecontainer te zien die dwars over de weg stond bij familie Kranenburg. Daar aangekomen bleek de truc in de Hoofdvaartkant te staan, haaks op de oplegger met zeecontainer, waar naar zeggen 12 ton aan vracht in zat.

De truck werd tegen verder wegglijden in de Hoofdvaartkant beschermd door een takelwagen, die een kabel aan de cabine had vast gelijnd. Waarschijnlijk heeft de chauffeur zich vergist in de berm van de Hoofdvaart, die na de regenval van afgelopen dagen natuurlijk heel erg nat en zacht was, waardoor de combinatie is gaan glijden.


Na de nodige foto's gemaakt te hebben de aanwezige heren gedag gezegd met een 'goedemorgen'.  "Mmmm, het is helemaal geen goedemorgen". Onnodig om te zeggen dat dat de chauffeur was. Hij baalde enorm, de takelwagen kreeg de truc er niet uit en dus was er een kraan opgeroepen. Aan de overkant kwam al snel een grote telekraan aangereden, die het hele gevaarte weer uit de kant moest trekken.


Waar de foto's voor waren werd gevraagd?           "Voor het plaatselijke sufferdje" zei uw reporter maar. "Nou, dat klopt wel goed" zei de chauffeur.
Opbellen
E-mail
Info