Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

 Playbackshow : 


Zaterdag 7 februari 2015 organiseerden De Jeugdraad en OEV Abbenes voor de tweede keer een playbackshow in successie. Het was nog lang spannend of er voldoende deelnemers zouden zijn. Een week voor aanvang waren er nog maar 7 aanmeldingen en dat was in vergelijking met vorig jaar, 13 aanmeldingen, toch wel heel erg weinig. In de laatste week werd er volop gelobbyd en gebeld of er nog Abbenessers mee wilden doen zodat er toch een avondvullend programma gepresenteerd kon worden. Dit had nog wel succes want er konden toch nog 3 aanmeldingen genoteerd worden.

Bij de jury was er ook een afzegging. “Gordon” John van der Hoeven kon helaas toch niet aanwezig zijn en moest er voor hem een waardige vervanger gevonden worden. Dat werd gelukkig snel gevonden want Jan Buitenhuis wilde naast Conny Berbée en Wendy Guldemeester plaats nemen in de jury.

De Jeugdraad en OEV Abbenes versierden het dorpshuis Het Praatpunt. Het nieuwe decordoek werd opgehangen (Een mooi city view) en in Lisserbroek werd de lichtinstallatie gehaald van de plaatselijke jeugdraad. Het podium werd uitgeschoven en toneelvereniging Spelenderwijs sloot de vaste lichtinstallatie aan. Jeugdraad Abbenes plaatste een extra geluidsbox op het podium zodat van alle kritiek van vorig jaar aardig geleerd was. Nu niet alleen maar TL-licht, niet alleen maar een wit podium decor en ook geen slecht geluid op het podium.

Jan van der Maden en Monique Buitenhuis zorgden voor de foto's, Ria Baars en John van den Berg zorgden voor filmopnames.

Jeugdraad en OEV Abbenes hadden er dus alles aan gedaan om er een mooie avond van te maken en beide hadden zichzelf ook opgegeven als deelnemers maar de rest van de deelnemers moest toch echt uit het dorp komen en is dus geen taak voor de Jeugdraad en OEV Abbenes maar voor de bewoners van Abbenes.

Uiteindelijk toch nog tien deelnemers en op de avond zelf kwam er nog eentje bij dus totaal elf deelnemers. De zaal ging open om 18.30 uur en de eerste deelnemers begonnen met omkleden en schminken. Het publiek kon ondertussen genieten van de film van de playbackshow 2014 welke was gefilmd en gemonteerd door Ria Baars. Deze film staat ook op het video kanaal van Abbenes.net

De deelnemers maakte het de jury heel erg moeilijk, hoewel de eerste plaats wel een uitgemaakte zaak was. Wat een geweldige acts waren er !! De één nog mooier dan de ander. Geweldig hoeveel werk de deelnemers er van gemaakt hadden. Mooie kleding, pruiken, sieraden, schoenen, hoeden en instrumenten. Ook waren de meeste deelnemers heel erg goed met de songteksten.

De avond begon met mede organisator, De Jeugdraad. Zij waren mooi geschminkt, hadden rasta haar en geweldig verkleed. Het lied Alane van Wes zorgde voor tropische sferen in het dorpshuis.
De tweede act was een solo optreden van John van den Berg. Met het lied “Het is moeilijk bescheiden te blijven” gaf hij een leuke performance.
Bij de derde act was het swingen geblazen. I will follow him van Sister Act werd uitgevoerd door een vijftal nonnen met mooie sexy netkousen. Het werd echt swingen. Wat een gezelligheid en sfeer in Het Praatpunt.
De vierde act was een act met een aantal cowboys en cowgirls. Het lied kom pak je lasso maar, werd natuurlijk ook meegezongen door het aanwezige publiek. Dat waren er vele want het dorpshuis was helemaal vol met ruim 125 personen.

Na een korte pauze was act nummer vijf de act van de andere organisator, OEV Abbenes. Zij hadden een feesttent op het podium gebouwd en zongen uit volle borst (Niet letterlijk want het was nog steeds playback)het lied "Welkom in de feesttent". Zoals gewoonlijk kun je feestjes wel aan de OEV overlaten.

Hierna de beurt aan Willem en Marry Faas. Vorig jaar deden ze het rustige nummer "Alle duiven op de dam" en dit jaar was het duidelijk een ruiger nummer met Paradise by the dashboard light van Meatloaf. Het maakt niet uit wat Willem en Marry doen, ze doen het gewoon geweldig.

Het laatste nummer voor de tweede pauze was "Frozen" van Da Tweekaz. Geweldige kostuums welke gedeeltelijk zelf gecreëerd waren door Jeffrey, Jimmy, Jeremy, Cathy en Wendy. Super gedaan.

Na 20 minuten pauze kondigde spreekstalmeester Dick van 't Riet de volgende artiesten aan. Als eerste na de tweede pauze kwamen weer oude bekenden op het podium. Rinus en Romana. Vorig jaar zongen ze "op de scooter" en dit jaar gingen ze op de bakfiets naar Tirol. Een meezinger en er werd polonaise gelopen.

Tijd voor De Sjonnies. Jasper, Madelon, Wendy, Vanja en Monique zorgden voor hilariteit met het nummer "Zwemmen zonder slip" met een mooi dansje erbij.

Het was tijd voor de slot act maar zoals een goede artiest betaamt lieten ze het publiek wachten. Het ging niet wel even duren voordat de heren gereed waren dus voor Nick Verdegaal de gelegenheid om op het allerlaatste moment mee te doen aan dit spektakel. Met het nummer "Wakker worden met een biertje" probeerde hij veel punten te scoren bij de jury maar het was duidelijk dat Nick zich op het laatste moment had opgegeven en niet geoefend had. Dat was ook het advies dan ook van de jury. Volgende keer eerst oefenen.

Tijd voor de slot act nu. Spreekstalmeester Dick van 't Riet zei al dat vorig jaar de grote finale Lady Marmelade was met 4 sexy jonge dames speciaal voor de mannen maar dat dit jaar de vrouwen extra konden genieten. De uitsmijter van de avond waren namelijk 5 jonge mannen met ontblote torso's en strakke leggings. Gerben, Dirk, Jeffrey, Jeremy en Jimmy deden namelijk I was made for loving you van Kiss. Het werd een spektakel van jewelste waarbij zelf crowdsurfen werd gedaan door een van de bandleden. Toen het nummer afgelopen was scandeerde het publiek : We want more, we want more" en DJ van de avond, Sjoerd Bootsman, gaf hier gelijk gehoor aan en zo ging Kiss nog een keer. Wat een afsluiting !!

De jury kreeg bloemen van de organisatie en werden bedankt. Ook bloemen voor spreekstalmeester Dick van 't Riet.

De uitslag was als volgt :

1 : Kiss - I was made for loving you
2 : Sister Act - I will follow him
3 : Meatloaf - Paradise by the dashboard light

Natuurlijk geven de winnaars altijd nog een toegift en net als vorig jaar werd dat in combinatie gedaan met nummer twee. Zo kon het dus gebeuren dat er op facebook** stond te lezen
'Blonde non gaat finaal LOS bij optreden Kiss'  (**Facebook Monique Buitenhuis)

De reacties op facebook waren geweldig. Enkele reacties  :
Een superavond met superacts!!! Wat was het leuk en wat leuk dat er ook zoveel mensen kwamen om te kijken naar de optredens van de diverse "artiesten"!!! Het was genieten en vooral lachen....top!!

Het was echt te leuk! Geweldig gedaan. Waar een klein dorp groot in kan zijn..

Je wilt het vást niet geloven..... maar het was ZÓ leuk!!! En wat een moeite ze van de OEV & Jeugdraad ervoor doen, EN nog gezellig ook!! Een Top-zaterdag-avondje dus!!

Hahaha, Abbenes de Gekste

Hier alvast de winnaars van de playbackshow. Kiss met het nummer I was made for loving you. De band bestond uit Gerben Mesman, Dirk-Jan Imanse, Jeffrey van den Berg, Jimmy van den Berg en Jeremy van den Berg.Foto's zijn terug te bekijken in het fotoalbum op de website onder de button "recente foto's."

Video met daarin alle optredens wordt op dit moment bewerkt en volgt uiteraard zo spoedig mogelijk.

Opbellen
E-mail
Info