Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Weuro 2017: Oranje Leeuwinnen winnen eerste wedstrijd
Nog nooit kreeg het vrouwen voetbal zoveel aandacht: de eerste wedstrijd van het EK werd zondag zelfs rechtstreeks uitgezonden op NPO1. En.......deze wedstrijd had 2,1 miljoen kijkers, na het '8 uur journaal' de meeste kijkers van de hele week, zelfs meer dan de Grand Prix met Max Verstappen en de Tour de France met winnaar Bouke Mollema!De fans waren al opgewarmd na een fanwalk door de straten van Utrecht, wat een fantastische belevenis! Ook een zéér stimulerende factor: Koning Willem Alexander en Koningin Maxima waren bij deze wedstrijd aanwezig. De Abbenesser fans zaten vlakbij hen op de hoofdtribune.


In de 32ste minuut, tijdens het applaus voor de veel te vroeg overleden speelster Sylvia Nooij zijn enkele Abbenesser supporters in beeld. Zij kenden Sylvia nog van haar tijd bij ADO en het was voor hen een beladen moment.

Meer dan terecht al deze aandacht van de media voor het vrouwen voetbal; de Oranje Leeuwinnen speelden goed en wisten van de geduchte tegenstander Noorwegen te winnen: de eindstand was 1-0 in het voordeel van Nederland. De overwinning was prachtig, maar het bezoek van de koning en koningin was een bekroning op het mooie voetbalspel!!

A.s donderdag spelen de Oranje Leeuwinnen tegen Denemarken in Rotterdam.

Aanvang van de wedstrijd is om 20.45 uur en wordt uitgezonden op NPO1!


Opbellen
E-mail
Info