Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

De dames van Meer Samen Abbenes hebben weer werelds gekookt!

De maaltijd bijeenkomsten van Meer Samen kunnen zo langzamerhand op een groot aantal trouwe bezoekers rekenen. En dat is niet voor niets: de vorige keren vielen letterlijk zéér goed in de smaak!Zo ook deze dinsdag 6 maart, waarbij het thema 'wereldgerechten' was. De zaal van het Praatpunt was goed gevuld met ca. 50 mensen en dezen waren uiteraard nieuwsgierig wat de dames van Meer-Samen nu weer hadden gekookt! Want dat is, naast dat het heerlijk smaakt, juist zo leuk: je kunt verschillende gerechten uitproberen: iets wat je nog nooit hebt gegeten of iets wat op een andere wijze is klaargemaakt dan je gewend bent.De gasten werden daarin niet teleurgesteld. Er stond op de eerste tafel lasagne, macaroni, salade, stokbrood, mozzarella-tomaat, taco's met Mexicaanse bonenschotel en garnering. Het was verstandig om na deze eerste tafel eerst even te gaan eten, want als je van alles iets probeert ligt je bordje aardig vol.


Tafel twee had een meer Oosters tintje: noedels, een Maleisisch zoet kip-kerrie gerecht met rijst en boontjes, rendang, super kroepoek, (zoet)zuur en gebakken uitjes. Het is bepaald geen straf om als verslaggever van Abbenes.net deze avond te bezoeken!

De gerechten werd alle eer aan gedaan, want al snel kwam de bodem van de schalen in  zicht  en moesten de kokkinnen snel zelf een bordje scoren, want anders restte hen de hond in de pot! Na afloop werden we nog getrakteerd op een heerlijk toetje met huisgemaakte bramensap. Iedereen ging uitermate voldaan huiswaarts.

Dames Jeannette, Jeanette, Lucie, Lia en Aaf: het was in één woord weer geweldig, heel hartelijk dank voor het héérlijke diner, jullie inspirerende ideeën en de gastvrijheid! We hopen dat er nog vele van dit soort avonden zullen volgen!


Opbellen
E-mail
Info