Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

SV Abbenes organiseerde een geslaagd bedrijventoernooi


Zaterdag 21 mei organiseerde SV Abbenes een voetbal bedrijventoernooi, inmiddels al voor de achtste keer. Hoe kun je het treffen met het weer: een droge warme dag tussen twee regenachtige dagen in!

Er had zich een record aantal teams ingeschreven: 10 stuks! Nieuw dit jaar was dat er dames meededen: het team van Abbenezia bevatte 4 vrouwen, in team De Vries Scheepsbouw deed een vrouw mee en er was zelfs een heel vrouwenteam van Dr. Staal, waarvan de speelsters, op één traininkje na, nog nooit hadden gevoetbald.

Om half 12 was de aftrap van de eerste wedstrijd. Er werd op twee halve velden tegelijk gespeeld, met 7 spelers per team. Rob Jansen, die van ´s morgens vroeg tot ´s avonds laat aanwezig was, kondigde de wedstrijden aan. Scheidsrechters werden geleverd door andere teams. De wedstrijden verliepen in een gemoedelijke sfeer, maar competitie was er zeker, vooral tussen clubs die normaliter in een voetbalteam mét elkaar in plaats van tégen elkaar spelen.

De aandacht ging natuurlijk ook uit naar de vrouwen. Zowel het gemengde team van Abbenezia als het vrouwenteam van Dr. Staal hebben, ondanks hun inzet, geen enkele wedstrijd kunnen winnen. Wel maakte de keeper van Dr. Staal vrouwen een doelpunt. Wat hem toen overkwam: hij werd bedolven onder de vrouwen. Hij moest na afloop daar wel even van bijkomen.

De wedstrijd tussen Dr. Staal mannen en Dr. Staal vrouwen werd een soort derby. De vrouwen zetten hun hele team in, waarop de mannen besloten dit ook te doen. Een vol veld! De vrouwen kregen ook nog assistentie van 2 jeugdspelers, Nick Verdel en Tim Oosterhof. Na een tegendoelpunt van de mannen besloten de vrouwen hun geheime wapen in te zetten: ze gooiden hun shirts uit! Dat hielp, want hierna scoorde Marjolein Baars, na een mooie voorzet van Tim, het enige doelpunt voor het team. De stand was 1-1. De mannen konden niet achterblijven:  ook zij deden hun shirts uit teneinde de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Of het daardoor kwam of door hun kwaliteiten: de wedstrijd eindigde in een 2-1 eindstand voor de mannen.

De finale was tussen team Kagia en team Bootsman. In het begin ging het gelijk op, team Bootsman had nog een paar mooie kansen, maar Kagia won uiteindelijk met 2-0. De uitslag was als volgt:

1. Team Kagia

2. Team Bootsman

3. Team Dr. Staal mannen

Op enkele blessures na was er geen ernstig letsel, ondanks de vele ongetrainden die deelnamen. Wel spierpijn en een gelakte nagel die blauw werd… Maar hoe iemand het dan toch nog voor elkaar krijgt om ná de wedstrijd uit zijn broek te scheuren?

Na afloop was er voor de deelnemers een barbecue. Door het mooie weer kon alles buiten plaats vinden en was het een gezellige drukte.

Voor de teamfoto's: zie onderstaand. Foto's in groter bestandsgrootte kunnen worden opgevraagd via info@abbenes.net. 

ALLE FOTO'S VAN DIT TOERNOOI BEKIJKEN : KLIK HIER !!!

Team Oldies

Team Kagia

Team Bootsman

Team Allegaartje

Team Abbenezia

Team Wie had er een broodje kroket?

Team Dr. Staal mannen

Team Dr. Staal vrouwen

Team De Vries Scheepsbouw

Team Dr. Staal compleet


Opbellen
E-mail
Info