Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Een geslaagde actie van de kerken van Abbenes en     Nieuw Vennep voor Voedselbank Haarlemmermeer

Vandaag konden Abbenessers en uiteraard ook niet-Abbenessers pannenkoeken komen eten bij de kerk in Abbenes, lekker buiten op het grasveld, coronaproof, waarvan de opbrengst ten bate van de Voedselbank Haarlemmermeer was.

We herhalen maar weer eens een vaker gebruikte uitspraak :                                         waarin een klein dorp groot kan zijn!

Allereerst natuurlijk complimenten aan de organisatie: de voorbereiding, uitgezette looproutes, het terras in het gras, de beslagmakers, de bakkers, verkopers, de inzamelaars etc. Het zag er uitnodigend uit en het weer werkte ook nog eens mee.

Menigeen bestelde dan ook een pannenkoek, naturel, met spek of met kaas, en liet het zich goed smaken. Het bleef dan ook vaak niet bij één pannenkoek! Maar dat niet alleen: u bracht ook in grote getale goederen voor de voedselbank mee. Abbenes hoorde bij de grootste inzamelaars van alle deelnemers, bijna 25 kratten!


Maar ook de fooienpot werd goed bedacht: wel liefst ca. € 250 zat daarin! In totaal kwam er aan fooien, giften en de verkoop van pannenkoeken/koffie/thee/ijs vandaag voor de Voedselbank Haarlemmermeer € 885,35 binnen.

Dat mogen we gerust een fantastisch resultaat noemen. En wat komen dit geld en etenswaren goed terecht, want de voedselbank is bijna door de voorraad houdbare producten heen en de afgelopen tijd hebben veel meer mensen een beroep op de voedselbank gedaan. En het was nog gezellig ook!

Allen die aan de actie hebben bijgedragen, heel hartelijk dank!Opbellen
E-mail
Info