Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Toneelvereniging Spelenderwijs weer terug op de planken

Het was even stil rondom toneelvereniging Spelenderwijs, maar ze waren er weer in Abbenes op zaterdag 11 mei. Zonder regisseuse en met minder spelers van voorheen, maar vol goede moed en oh, wat hebben ze veel teksten moeten leren.....

Op het programma stonden  drie eenakters. Wat moet je daarvan verwachten als publiek? Gelukkig waren er genoeg mensen die hier benieuwd naar waren en naar het Praatpunt kwamen om te kijken.De eerste eenakter ging over een vrouw die wakker werd naast een vreemde vrouw in een vreemd bed, maar volgens die andere vrouw waren ze al jaren getrouwd. Tijdens het stuk dacht je: wie spreekt er nu de waarheid? Dit stuk had een zeer verrassend einde.


De tweede eenakter betrof een een jong stel, waarvan beide thuis zitten met een probleem, maar elkaar niet lijken te kunnen of willen begrijpen. Knap gespeeld en uiteindelijk komt er toch een opening om elkaar te vinden.

In de derde komische eenakter kwam er een sollicitant binnen, die nu niet bepaald écht op een nieuwe baan uit was. Tijdens dit stuk moest zelfs de souffleuse zo lachen, dat het spel enige tijd stagneerde. Maar dat werd haar vergeven door het publiek, want die lachten hartelijk mee.

Het publiek was enthousiast en complimenteerde de spelers met deze uitvoering van de drie eenakters. Het was een gezellig avondje uit en er werd nog lang nagepraat.

Opbellen
E-mail
Info