Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Pasen Taarten Bingo was een groot succes met een geweldige opbrengst.

Zaterdag, 3 april, was het dan zover. Oranje Evenementen Vereniging (OEV) Abbenes organiseerde een Pasen Taarten Bingo en de opbrengst was voor de renovatie van dorpshuis Het Praatpunt. Hoe dit idee tot stand kwam kunt u HIER lezen. Zaterdagochtend vroeg uit de veren want er moesten paas decoraties van zolder gehaald worden, ballonnen afhalen bij Heppie-Store in Lisse welke de ballonnen sponsorde en 2 taarten ophalen bij Bakkerij Van Leeuwen. Ook moesten er nog wat bingokaarten rondgebracht worden.

Om 11.30 uur kwam Taarten van Astrid de eerste serie Paas taarten brengen in het dorpshuis en ondertussen kwamen er nog meer bestellingen binnen voor bingokaarten en extra lootjes. Om 13.00 uur kwamen de bestuursleden Maus, Hans en Jimmy om de techniek voor de uitzending in orde te gaan maken. Judith ging met de paas decoratie aan de slag en Erica en John regelde het gereedmaken van de bingokaarten en lootjes welke nog besteld werden. Taarten van Astrid kwam ondertussen de tweede lading Paas taarten brengen en later kwam ook Melissa van VerseTaarten.nl de bestelde taarten brengen.

Alles werd in gereedheid gebracht en getest. Geluid en beeld werkte dus de uitzending kon beginnen. Om 19.00 uur zouden Cindy en Peter optreden maar door privéomstandigheden kon dat niet doorgaan.

Om 20.00 uur begonnen 128 !!! deelnemers aan de Pasen Taarten Bingo waarbij alleen maar taarten gewonnen kon worden. De eerste taart winnaar van de avond werd Wendy Verboom. Zij won een heerlijke taart van Taarten van Astrid. Bij de bingo waren namelijk eerst 3 taarten van Astrid, vervolgens 3 taarten van VerseTaarten.nl en 4 taarten van Bakkerij Van Leeuwen te winnen. 10 taarten dus in een bingo ronde. VerseTaarten.nl had ook 6 verschillende soorten taarten gemaakt. Een slagroomtaart, advocaat cheese taart, appeltaart, chocoladetaart, worteltjestaart en bananentaart. Alle taarten werden door een speciale camera in beeld gebracht.


Na deze bingo ronde werden de gratis lootjes nummers in een rad gestopt. Alle deelnemers hadden per bingo ronde een gratis lot ontvangen. In deze verlotingsronde zaten ook nog eens 10 taarten. Dus per bingo ronde waren er gewoon 20 taarten. Ondertussen was de Paashaas, welke ook aanwezig was deze avond, onderweg naar Wendy Verboom met de gewonnen taart. Deze overhandiging werd live uitgezonden op het streamkanaal van OEV Abbenes. Groot was de hilariteit dat de Paashaas voor een gesloten deur stond want Wendy zat elders in het dorp bingo te spelen. De verrassing was er nu natuurlijk af want Wendy zag dus live dat de Paashaas bij haar voor de deur stond. Toch was het leuk dat de Paashaas nu naar het andere adres ging om de taart te overhandigen.

Ondertussen ging de bingo en verloting in een lekker tempo door. Ook dorpsgenoot Bart de Jong werd nog bezocht door de Paashaas en mocht een taart in ontvangst nemen. Na 3 rondes waren er 61 taarten gewonnen door de deelnemers. Alle taarten werden van namen voorzien door Judith en Erica. Maar we hadden nog meer taarten. Nog 49 stuks voor de grote verloting waar iedereen apart lootjes voor kon kopen. Zo kochten sommige mensen wel lootjes voor de grote verloting terwijl ze niet meededen met de bingo.

De deelnemers zaten gezellig thuis met een hapje en een drankje, of ze zaten op de camping en anderen waren al lekker op vakantie en zaten in een huisje.


Uiteindelijk werden er 110 taarten beschikbaar gesteld !! Al deze taarten werden gesponsord ! Zo kan OEV Abbenes een mooi bedrag overhandigen aan Stichting Dorpshuis Abbenes voor de renovatie van het dorpshuis.

Zondagochtend vroeg de taarten ophalen bij Bakkerij Van Leeuwen en daarna konden alle gewonnen taarten tussen 09.30 en 12.00 uur afgehaald worden in dorpshuis Het Praatpunt. Sommige families deden met heel veel personen mee en wonnen dus zoveel taarten dat ze zelfs geen steekkar nodig hadden maar een grote heftruck en daarmee kwamen ze de 6 gewonnen taarten ophalen. Op de taarten zaten de logo's van de taart sponsors.

Ook was de Paashaas weer aanwezig en kon men op de foto met de Paashaas.

Iedereen was keurig op tijd want om 12.00 uur was er geen taart meer over. Het was weer een zeer geslaagd evenement en wat was nu de uiteindelijke opbrengst ?????

Het bedrag wat zal worden overgemaakt is : EURO 2.000,00

Bedankt alle deelnemers aan de bingo, alle kopers van lootjes, alle vrijwilligers en alle sponsoren van de taarten….

Sponsors van de taarten zijn :
Kramer Koeriers 
D.R. Staal
Linnies Living & Lifestyle
Bergingsbedrijf H.v.d.Vliet
VerseTaarten.nl
Aannemersbedrijf John van Wieringen
Rijschool Gerco
Wormenkwekerij A.D. Kranenburg
Imanse Bouw en Onderhoud
Taarten van Astrid
ATZ Administratie
Bob's Autodetailing
Munavia Bodyline
Burgie Tuinen
Heppie-Store Ballonnen
Heemskerk Onderhoud en Service
Justin's Fietsservice
JR Engineering
Hobby Huis Hillegom
JP Rip Technisch Onderhoud & APK
Lin's Dogs & Doggy's 
Mountain Tournaments
Roks Totaaltechniek
Sanica Schoonmaakbedrijf
SeCloudIT Solutions
Soepboerinneke
MassagepraktijkZES
Garage VDLaan Brouwer
Bakkerij Van Leeuwen
Next Door Fashion & More
Dansschool Scoil Rince na Leonsa
Twee anonieme sponsors

De bakkers van de taarten waren : VerseTaarten.nl, Taarten van Astrid en Bakkerij Van Leeuwen.

Opbellen
E-mail
Info