Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Meerwind keert subsidies uit met sponsorproject 'Wind in de rug'

De vereniging Meerwind, een windenergievereniging zonder winstoogmerk, die geheel gerund wordt door vrijwilligers, heeft dit jaar voor het eerst een sponsorproject, genaamd 'Wind in de rug'. Meerwind heeft 3 windmolens, de meest noordelijke en tevens oudste van het park bij Burgerveen, de Meermin en de twee meest zuidelijke, de Pionier en de Polderjongen.

Voorzitter Bert van Noord legde uit dat het de vereniging gaat om een balans tussen mens en natuur. Tevens wil Meerwind een deel van de opbrengst van haar 3 windturbines laten terugvloeien in de regio en zoekt naar projecten op het gebied van duurzaamheid en sociale cohesie die wel een zetje in de rug kunnen gebruiken.

Basisschool De Tonne hoorde van deze subsidie en heeft een plan ingediend voor een 'groener schoolplein', dat ook nog eens insect- en vogelvriendelijk wordt gemaakt. Tevens is een verzoek voor een regenton ingediend om water te verzamelen voor de moestuintjes. Uit de 13 aanvragen werd de aanvraag van De Tonne, met nog 4 andere projecten, gehonoreerd met een subsidie ter grootte van € 600, geheel volgens de ingediende begroting.

Op vrijdag 26 augustus was de uitreiking van de prijzen gepland bij molen de Pionier. Daarvoor was aanvraagster Monique van der Veer en Richelle van Hees met hun kinderen Robin, Jari en Rosalie aanwezig. Wow, dan zie je pas goed hoe hoog zo'n molen is!Jari mocht de heer van Noord helpen met het uitreiken van de vijf donaties door de cheques uit de tas te pakken. Na afloop gingen alle prijswinnaars met elkaar op de foto en trokken de winnaars van De Tonne nog even lekker een fles (kinder)champagne open om dit te vieren!


Opbellen
E-mail
Info