Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Wethouder John Nederstigt reikt prijzen uit in Abbenes

Maandag 17 september was de uitreiking van de Stimuleringsbijdrage 2018 van de Groene Kapstok. Wat houdt dat in? De Groene Kapstok helpt om duurzaamheid toe te passen op scholen. Doel van de Groene Kapstok is ervoor te zorgen dat alle basisscholen in Haarlemmermeer en hun leerlingen, leerkrachten en directies actief bezig zijn met de belangrijkste thema's van duurzaamheid. Ze werken daarbij samen met ouders, bedrijven en wijkgenoten. 

IKC De Lente in Abbenes, voorheen basisschool De Tonne, heeft ook een plan voor duurzaamheid ingediend en is hiervoor beloond. Tevens was IKC De Lente de locatie waar de prijzen werden uitgereikt door wethouder John Nederstigt, die ook duurzaamheid in zijn portefeuille heeft.

De scholen uit Nieuw Vennep, Hoofddorp en Abbenes die in de prijzen vielen waren:  ’t Joppe met een plan voor ledverlichting, Basisschool Bommelstein die een waterpomp wil aanleggen, PI-School De Ster met een plan voor een moestuin, IKC Wereldwijs heeft een idee voor een waterplaats, OBS De Tovercirkel wil graag bomen op het plein en tenslotte IKC De Lente uit Abbenes, die na het uitdelen van doppers eerder dit jaar nu inzet op een drinkwater tappunt. Robin uit groep 8 weet precies uit te leggen waarom het zo belangrijk is dat dit tappunt er komt: kinderen hoeven dan geen pakjes of flesjes met frisdrank meer mee te nemen naar school en gaan zodoende minder suiker consumeren. En het geeft geen afval meer van lege plastic flesje en kinderen hoeven minder spullen mee te nemen naar school.

Alle prijswinnende scholen kregen een cheque van € 1.500, vaak niet genoeg om de kosten te dekken maar zoals de naam van de prijs al doet vermoeden: een stimulering om door te gaan op het gebied van duurzaamheid. IKC De Lente uit Abbenes is daar ook heel actief mee bezig. Zo wil men een groenstrook grenzend aan de lokalen gaan ontginnen, daarna een doorgang vanuit het lokaal maken en zo de natuur betrekken bij het onderwijs. Om de school is veel ruimte en daar maakt men in Abbenes graag gebruik van.

Opbellen
E-mail
Info