Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Toneeluitvoering Spelenderwijs  ‘Zonde van de Zusters’


Theatergroep Spelenderwijs had ditmaal voor een vrolijk en komisch stuk gekozen. Tot twee keer toe hadden zij een goed gevulde zaal met publiek, de eerste in het Praatpunt te Abbenes en de tweede in Pier K te Nieuw Vennep.


Dat ook kloosters lijden onder de economische crisis, werd al snel duidelijk. De zusters Rebecca, Francisca, Clara en Agaath onder leiding van moeder overste hebben een mooie bijverdienste bedacht voor het klooster. Mensen kunnen er een weekje komen kennismaken met het ‘rijke katholieke leven’, inclusief wonder, kloosterbier  (van de Hema)  of een workshop ‘katholieke knijpers’ plakken. Het is duidelijk: er moet water bij de wijn worden gedaan! Behalve als ze het zelf drinken dan, en dat doen ze bij iedere tegenslag…..zoals de blauwe brieven van de belastingdienst ten bedrage van drie ton! Welk bedrag ze niet kunnen betalen en waardoor het klooster zal moeten sluiten.

Pastoor Breukelmans, prachtig neergezet, is er kind aan huis.  Hij test vooral de miswijn en is biechtvader voor de zusters. Maar de biecht van één zuster met gierende hormonen maakt hem reuze zenuwachtig. En dan wordt hij ook nog belaagd door een afgevaardigde van de bisschop, die het klooster wil sluiten.

Door de zorgen of de vele wijntjes hebben de pastoor en zusters niet in de gaten dat de aspirant-zuster een dievegge blijkt te zijn, die op zoek is naar een waardevol icoon. Die wordt uiteindelijk gevonden en blijkt de redding van het klooster. Nádat de pastoor op creatieve wijze de assistent-bisschop heeft uitgeschakeld.

Het  publiek heeft genoten van het vrolijke toneelstuk en het mooie spel van de spelers, heerlijk gelachen, maar eigenlijk heb je geen benul hoe véél uren oefenen er aan zo’n stuk vooraf is gegaan. Dankjewel Spelenderwijs voor de gezellige avond!!!

 

Opbellen
E-mail
Info