Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Mooie toneeluitvoeringen van Spelenderwijs in het Praatpunt


Toneelvereniging Spelenderwijs durfde het: een nationaal bekend toneelstuk op de planken brengen, getiteld                                              'Het geheugen van water'.

De titel is ontleend aan de stelling van een Japanse natuurkundige, waarin staat  dat water positieve en negatieve straling uit de omgeving op kan nemen. En het menselijk lichaam bestaat grotendeels uit....juist: water.

Dit toneelstuk ging over drie héél verschillende zussen, die bijeenkwamen  in verband met het overlijden van hun moeder. En die ook positieve en negatieve straling uitzonden, de een wat meer dan de ander. De zusters waren zeer verschillend en ieder had zo zijn persoonlijke problemen. De karakters van de dames botsten dan ook nog wel eens.


Moeder (Willy Kroon) kon één dochter nog niet helemaal los laten, ze had nog iets uit het verleden met haar recht te zetten en kwam regelmatig nog even 'buurten'.

Het stuk is al eerder gespeeld door bekende Nederlandse actrices, o.a.  Tjitske Reidinga, Anneke Blok en Pauline Greidanus. Bij Spelenderwijs werden de zusters gespeeld door Amber Foks, erg opstandig  door stimulerende middelen, Angelique van der Meer en Kelly Busche. De karakters werden knap uitgespeeld door de spelers. Gelukkig was er aan het einde begrip en harmonie tussen de zusjes.

Het was een stuk met een lach en een traan, zoals dat wel vaker gaat bij een overlijden. Ook Jasper Kroon speelde mee, daarom nam Tamara Roest de techniek van hem over.

Het was de week voor de uitvoering nog even heel spannend, omdat één speler verhinderd was. Dan staat de hele voorstelling op losse schroeven. Gelukkig werd er iemand gevonden die de rol wilde overnemen en nog belangrijker: die in één week tijd de tekst uit zijn hoofd leerde, petje af!

De leden van Spelenderwijs hebben  úren gerepeteerd onder de energieke leiding van regisseuse Lydia Looije, die inmiddels al zoveel mooie stukken met Spelenderwijs heeft geproduceerd. Het is dan wel eens onbegrijpelijk en teleurstellend dat er zó weinig Abbenessers naar de voorstelling komen kijken. Degenen die wel aanwezig waren  hebben genoten: dankjewel Spelenderwijs voor dit leuke avondje uit!Opbellen
E-mail
Info