Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Bezoek Sinterklaas en zwarte Pieten aan Abbenes bijna niet door gegaan


Zondag zouden Sinterklaas en zijn zwarte Pieten een bezoek brengen aan de kinderen van Abbenes. Het bezoek van de Sint en zijn gevolg, die zondag een zeer druk programma hadden, was bijna niet doorgegaan. Onderweg van Buitenkaag naar Abbenes kregen zij autopech, de auto gaf geen kik meer. Gelukkig was er een aardige meneer van de ANWB die bij de kapotte auto kwam aangesneld en deze op sleeptouw nam naar het Praatpunt in Abbenes. De Sint mocht in de ANWB-auto plaats nemen, de Pieten zaten met zijn allen in de kapotte auto.Op het plein bij het Praatpunt werd de Sint hartelijk begroet door de kinderen en hun ouders, opa's en oma's. De Sint op zijn beurt gaf alle kinderen een hand. Ondertussen repareerde de handige ANWB-meneer de auto.


Toen het begon te regenen, werd de Sint snel onder een paraplu het Praatpunt ingeleid. Binnen was het een gezellige boel, de kinderen wachtten in spanning op de Sint met zijn zwarte Pieten. De Sint nam op het mooi versierde podium plaats en meneer John heette iedereen welkom en praatte de middag aan elkaar. Er werd gezongen, dingen uitgebeeld en kinderen vertelden hun verhaal aan Sinterklaas. En natuurlijk waren er pepernoten, véél pepernoten. Dat was voor menig kind toch een reden om dichtbij de Pieten te komen, alhoewel ze dat eerst niet durfden. De meeste kinderen hadden daar echter geen moeite mee en vonden de Pieten reuze leuk!De kinderen kregen nog een traktatie halverwege de middag en na afloop een leuk cadeautje uit de zak. Ook werden er nog diverse groepsfoto's gemaakt. De Jeugdraad heeft deze middag weer prima georganiseerd en de kinderen een leuke middag bezorgd. Na afloop viel er nog wel wat te vegen.....
Natuurlijk maakte Ria Baars nog veel meer foto's voor de website Abbenes.net en natuurlijk ook de groepsfoto's. Op de website Abbenes.net staan de foto's altijd in lage resoluties. Wilt u een foto in hoge resolutie ontvangen ? Stuur dan een e-mail met dit verzoek.

Bekijk alle foto's : KLIK HIER......

Opbellen
E-mail
Info