Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Sinterklaas en zijn Pieten brachten ook bezoek aan Abbenes

Op zondag 26 november stond het bezoek van Sinterklaas aan Abbenes op het programma. De Jeugdraad organiseerde en coördineerde het bezoek van de Sint. De kinderen en ouders verzamelden zich in het dorpshuis van Abbenes, de spanning steeg bij de toch al zenuwachtige kinderen, want waar bleef de Sint en zijn Pieten?

Maar wat bleek? Via een live verbinding konden de kinderen zien dat de Sint in de voetbalkantine was waar de Pieten vrolijk spelletjes speelden als tafelvoetbal en darten!  Dat was niet de bedoeling! En de auto van de Sint, hij had een hele snelle auto tot zijn beschikking, deed het niet meer en daarom moest hij wachten op de sleepwagen!

Uiteindelijk kwamen de Sint en zijn Pieten toch richting dorpshuis, de auto van de Sint op de sleepwagen, waar de kinderen buiten stonden te wachten en hem toe stonden te zingen. De 2de locoburgemeester van Haarlemmermeer, mevrouw Mariëtte Sedee, wachtte de Sint op en hield een kort welkomstwoord.

Er werden uiteraard liedjes gezongen, pepernoten uitgedeeld en kinderen konden vragen stellen aan de Sint. Daar zaten hele goede vragen bij, sommige hadden betrekking op het Sinterklaasjournaal maar er zaten ook vragen bij waar de Sint wel even over na moest denken, zoals: hoe komt u aan uw staf? Dat is natuurlijk heel lang geleden gebeurd dus de Sint moest even in zijn geheugen duiken.

Het was een hele gezellige, interactieve middag waar werd gedanst, polonaise gelopen en alle kinderen met de Sint op de foto gingen. Aan het eind was er voor alle kinderen een attentie. En de leden van de Jeugdraad konden de restanten van de pepernoten op gaan vegen. Hartelijk dank Jeugdraad voor de organisatie!

Voor alle foto's, klik  hier


Opbellen
E-mail
Info