Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Sint en zijn zwarte Pieten bezochten Abbenes weer op hun eigen wijze

Gezien het zeer drukke schema van Sinterklaas, bezoekt hij Abbenes op zondag. Dus ook zondag 23 november kwamen de kinderen met ouders, opa's en oma's naar dorpshuis Het Praatpunt.


Als eerste zagen de kinderen twee sportieve Piet en aankomen, eentje op de fiets en eentje op skeelers. Zij begonnen direct pepernoten uit te delen, waar de kinderen als bijen op honing op af kwamen.


En ja hoor, de Sint had weer heel vreemd vervoermiddel: een quad. Alleen stond deze quad zonder benzine (de pomp was aan de overkant?), dus in plaats van flitsend aan te komen, werd hij geduwd door de Pieten.


De kinderen zongen bij binnenkomst van de Sint in het dorpshuis uiteraard een welkomstlied, hij werd welkom geheten door John van den Berg en de Pieten waren weer druk bezig grappen maken en daar waren deze Pieten heel goed in! Ook voor de volwassenen viel er genoeg te lachen.


Enkele kinderen mochten bij Sinterklaas komen, maar de goedheiligman wist ook de ouders erbij te betrekken, die achterin lekker stonden te kletsen. Twee waren zo dapper een liedje te zingen en er werd een polonaise gelopen, waarbij jong en oud meedeed. Daarna kregen de kinderen wat te drinken en poseerde de Sint nog in de zaal.

Het uur was héél snel voorbij en Sinterklaas en zijn topteam moesten al weer vertrekken. Wat was het leuk! Na afloop kregen de kinderen nog een cadeautje. Hartelijk dank aan de Jeugdraad die dit organiseerde, alle andere vrijwilligers die hebben geholpen en natúúrlijk aan Sinterklaas en de zwarte Pieten die de moeite namen Abbenes te bezoeken!

 

 

 

 


 

 

Opbellen
E-mail
Info