Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

De Sint had ook dit jaar weer tijd voor de kinderen in Abbenes

Zondag 25 november zaten de kinderen in het Praatpunt in Abbenes in spanning voor de komst van de goedheiligman: hoe laat komt Sinterklaas en hóe? De laatste jaren zijn daar nogal wat variaties in geweest, dus je weet het maar nooit.

Dit jaar waren Sinterklaas en zijn zwarte Pieten druk op zoek geweest naar het paard om daarmee Abbenes binnen te rijden, maar helaas, het paard was niet te vinden en dus stapte de Sint maar zelf in de gereed staande paardenwagen om zo op plaats van bestemming te komen in Abbenes. Om het nog een beetje statig te maken, werd wel de rode loper voor hem uitgelegd.

Belangrijkste was dát de Sint er was! En dan de zwarte Pieten, die waren gul met snoep en strooigoed, geen kind kwam tekort. John van den Berg, de presentator die middag, was érg goed op de hoogte van het Sinterklaas journaal (wij verdenken hem ervan dat hij iedere middag in spanning voor de buis heeft gezeten) en ging daarover in gesprek met de kinderen.De Sint werd zingend het goed gevulde dorpshuis Het Praatpunt binnen gehaald en nam plaats in de voor hem gereedstaande stoel. Maar.....toen was het grote boek zoek. De zwarte Pieten kwamen met boeken uit de bibliotheek, maar die waren het natuurlijk niet. Luisterden ze nu maar naar de kinderen, want een Piet had het boek gewoon in zijn hand!

Kleinzoon én oma bij Sint aan het zingenNiet alleen de kinderen zongen liedjes, de Zwarte Pieten wilden ook dat de meegekomen ouders meezongen en daar werd goed op gelet. Verder werd er natuurlijk gedanst door de Pieten en zelfs de polonaise werd gelopen, door de gang en de keuken, met de Sint voorop. Daarna maakte Sint een rondje door de zaal om op de foto te gaan met wie maar wilden. Sommige kinderen vonden het best wel eng, anderen hadden er totaal geen probleem mee.

De kinderen kregen ook nog een pakje drinken en bij de uitgang mochten ze een cadeautje uitzoeken. De Sint ging weer naar andere kindertjes, wat een gezellige middag was het weer geweest. Dank aan de Jeugdraad voor de organisatie!
Opbellen
E-mail
Info