Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Vandaag nog volop genoten van ijs in Abbenes

Vandaag kon het nog: schaatsen op natuurijs in Abbenes. Waarschijnlijk de laatste dag, daar voor morgen de verwachte temperaturen ver boven nul zijn.


Was vanaf woensdag de ijsbaan op het MFT als een van de eersten in Haarlemmermeer geopend, gisteravond werd er een zeer succesvolle schaatsdisco gehouden, georganiseerd door de OEV. Het was druk, zeker 100 bezoekers kwamen op deze disco met DJ af. De kantine van SV Abbenes was open voor een (warm) drankje of hapje en zo werd het een bijzonder geslaagde avond. Enkele reacties: 'Waar maak je dat nog mee', 'Gezellig dat je veel mensen kent', 'Wat knap dat ze niet alleen voor de ijsbaan zorgen maar ook nog een feestje organiseren'. Alle vrijwilligers van de ijsbaan en de bar heel hartelijk dank voor jullie inzet!


Vandaag echter deden ook nog velen de schaatsen onder. Op de ijsbaan waren al bijtijds de eerste enthousiastelingen weer te vinden. Het ijs hield zich daar nog prima. De kantine was niet open, maar de bezoekers zorgden zelf voor koek en zopie.


Op de Hoofdvaart daarentegen was nog maar een enkeling op het ijs te zien. Dit was Erik van den Berg die geboren en getogen is langs de Hoofdvaart en we dus als een expert  kunnen beschouwen. Het ijs was gedeeltelijk goed, maar grote delen waren zeer onbetrouwbaar vanwege de niet of nauwelijks bevroren windwakken. Alleen voor ervaren schaatsers en heel goed opletten dus!


's Middag hadden toch meerderen een goed stuk ijs op de Hoofdvaart ontdekt, waar het ijs dik was en geen windwakken waren. Maar evengoed kraakte het toch wel hier en daar en kwam er ook water op. Ze regelden hun eigen 'koek en zopie'.


Lex Beekman heeft met zijn drone een aantal mooie luchtfoto's en een filmpje gemaakt, dankjewel daarvoor Lex!

Voor het filmpje, klik hier


Opbellen
E-mail
Info