Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

SVA Klaverjasseizoen zit er weer op; afscheid Corrie Raams

Afgelopen vrijdag vond de laatste kaartavond van het SVA Klaverjasseizoen plaats in de kantine op het sportpark. Vanaf oktober werd er elke maand gestreden om de prijzen en vrijdag werd bekend wie de winnaar van dit seizoen is geworden.

Het was een bijzondere avond, want naast de laatste avond van dit seizoen was het tevens de laatste avond waarop Corrie Raams de organisatie op zich nam. Dit was uiteraard een moment om bij stil te staan, want Corrie heeft meer dan 25 jaar klaverjasavonden georganiseerd. Zelfs Corrie wist niet precies hoe lang ze dit al heeft gedaan, maar tijdens het nakaarten kwam aan het licht dat het mogelijk zelfs om 30 jaar gaat!

De avond stond dus in het teken van Corrie, maar in een met slingers versierde kantine werd natuurlijk ook fanatiek gekaart. Na zes kaartavonden (waarvan de hoogste vijf scores per deelnemer worden opgeteld) kwam het seizoen ten einde en kon de winnaar bekendgemaakt worden. 

Voor de prijsuitreiking begon werd Bert Mondriaan bedankt voor het wederom verzorgen van de puntentelling.


Daarna was dan (helaas!) het moment aangebroken voor het afscheid van de ‘klaverjaskoningin’ van SVA. Corrie werd door de voorzitter naar voren geroepen en werd bedankt in een toespraak waarin werd teruggekeken op 25 jaar klaverjassen. Uiteraard bleef het niet bij een dankwoord: alle kaarters hebben bijgedragen aan een mooi cadeau voor Corrie en namens de vereniging ontving zij een bos bloemen, cadeaubon en een blijvend aandenken aan haar fantastische inzet.

Daarnaast is de ‘Corrie Raams-trofee’ in het leven geroepen, een wisselbeker die vanaf nu wordt uitgereikt aan de winnaar van het klaverjasseizoen. De beker kon ook meteen worden uitgereikt, want de punten waren inmiddels geteld!

Corrie Raams mocht haar eigen trofee voor de eerste keer uitreiken aan Ruud Struik, die het hele seizoen ijzersterk heeft gekaart.

Met de prijsuitreiking kwam een eind aan ruim 25 jaar klaverjasavonden door Corrie Raams, maar gelukkig zal ze ook in de toekomst wel gewoon mee blijven kaarten. De organisatie zal dan in handen zijn van Jessica en Bart Verdel, die zich hebben aangeboden als opvolger van Corrie. We kunnen vanaf oktober dus weer uitkijken naar een nieuw seizoen, waarbij SVA natuurlijk hoopt dat Jessica en Bart ook de 25 jaar gaan volmaken!

Voor al haar inzet in die vele jaren wil SVA ook hier graag zeggen:

Rick Krenn, hartelijk dank voor het mooie verslag. Ook Annelies Teunissen bedankt, zij heeft nog meer foto's gemaakt, zie hieronder:


 

Voor een uitgebreider verslag op de site van SVA, klik hier


Opbellen
E-mail
Info