Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Jeugd SV Abbenes huldigt Renate Jansen FC Twente

Op zaterdag 28 mei huldigden de jeugdspelers van SV Abbenes voetbalster Renate Jansen van FC Twente. FC Twente Vrouwen heeft vorige week de landstitel veroverd in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg van trainer Arjan Veurink won de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 0-3 en verzekerde zich daarmee van het vierde landskampioenschap op rij.

Jong geleerd…

Nadat FC Twente Vrouwen eerder in de week de topper tegen Ajax wonnen dankzij een doelpunt van Renate, was de eerste plaats in de Eredivisie Vrouwen in handen van de Twentse vrouwen en een overwinning bij hekkensluiter PEC Zwolle zou betekenen dat de ploeg voor het vierde opeenvolgende seizoen de schaal in ontvangst mocht nemen. Maar de vorige wedstrijd tegen Zwolle was verloren, zou Zwolle nu weer voor een onaangename verrassing gaan zorgen? Het team had vrijdag in het IJsseldelta Stadion echter weinig problemen met Zwolle. Een grote groep FC Twente-supporters, waaronder ook enkele 'aanhangers' van Renate Jansen uit Abbenes, zag Jill Roord voor rust twee keer scooren en een kwartier na rust was het Ellen Jansen die voor de derde goal zorgde. Het vierde landskampioenschap was een feit!

Afgelopen zaterdag hebben de jeugdspelers van Abbenes Renate extra in het zonnetje gezet. Want voetballen heeft ze immers geleerd in Abbenes bij de Sportvereniging. De vader van Renate is daar trainer en bestuurslid, dus de komst van Renate naar de thuishaven was snel geregeld.

Renate nam uit handen van Christa Nederhof, leider van de E-junioren SVA, een mooi groot boeket bloemen in ontvangst en natuurlijk de felicitaties van de spelers. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de voetbaltenues nog even uit de kast gehaald, want de voetballertjes hebben momenteel zomerstop!

Het was natuurlijk een hele eer om met een Eredivisie landskampioen op de foto te gaan. SVA bedankt Renate voor haar komst, want dit geeft absoluut een stimulans aan de jonge meisjes en jongens in de paarse shirtjes. Nu kunnen ze allemaal weer dromen van een voetbalcarrière - want Renate bewijst dat je ook uit Abbenes kan doorstromen naar het hoogste niveau in Nederland.

Wil je ook voetballen? SV Abbenes zoekt nog jeugdspelers voor het komende seizoen. Meer weten over Sportvereniging Abbenes? www.svabbenes.nl .


Dit artikel staat ook op dichtbij.nl 

http://www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/sport/artikel/4253128/jeugd-sv-abbenes-huldigt-renate-jansen-fc-twente.aspx

Eredivisie Vrouwen in handen van de Twentse vrouwen en een overwinning bij

Opbellen
E-mail
Info