Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


MFT is gerepareerd en de kolken zijn afgesloten !

Dat het MFT aan de Van Voorstlaan ook kan dienen als ijsbaan is inmiddels wel bekend in Abbenes en omstreken, want er is al een paar keer geschaatst op het MFT en in januari 2013 was de ijsbaan als eerste open in de gemeente Haarlemmermeer. Dat was tevens ook de laatste keer dat er geschaatst kon worden want hierna waren er geen strenge vorstperiodes meer maar ook het MFT was “lek” geraakt, dus als het wel weer zou gaan vriezen kon er geen water op het MFT blijven staan.

De bandjes rondom het MFT waren losgeraakt van het asfalt en op sommige plaatsen was er een kier ontstaan van een paar centimeters. Hierdoor zou het water zo weer weglopen.

In overleg met de gemeente werd besloten om dit euvel te verhelpen. Jan van der Maden heeft alle bandjes teruggeduwd richting asfalt en de gemeente Haarlemmermeer heeft met een vloeibaar asfalt de bandjes weer aan het asfalt gelijmd. Het lek is dus gedicht…. Er zou weer geschaatst kunnen worden…

Gezien het feit dat het nu ook af en toe vriest heeft Oranje Evenementen Vereniging Abbenes ook de kolken op het MFT afgesloten door de afsluiter dicht te draaien. Het regenwater kan nu dus niet weglopen en hopelijk valt er voldoende regen zodat er straks niet al te veel water op het MFT gespoten hoeft te worden. Maar voorlopig zijn de weersvoorspellingen voor de schaatsliefhebber niet al te gunstig want de vorst wil niet doorzetten.

Jan van der Maden en Gemeente Haarlemmermeer bedankt voor het herstellen van het MFT. 

Opbellen
E-mail
Info