Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Renate Jansen zit bij de Oranjeselectie en gaat naar het WK in Australië!

Van de familie van Renate ontvingen wij het bericht dat Renate is geselecteerd voor het Oranjeteam en meereist naar het verre Australië en Nieuw Zeeland om daar voor Nederland te gaan spelen.

Dat is sowieso altijd een enorme eer, maar als je bedenkt dat Renate al vanaf 2005 in het Oranje onder 15 speelde en vanaf 2010 onafgebroken deel uitmaakt van de volwassen Oranjeselectie, is dat helemaal een top prestatie! In 2017 was ze er dus ook bij toen Nederland Europees Kampioen werd en in 2019 toen Nederland 2de werd op het WK in Frankrijk.

Renate, op haar 5de jaar begonnen bij SV Abbenes en mede getraind door haar vader, heeft zo al heel veel voetbal ervaring. Na SV Abbenes ging ze naar VV Kagia, vervolgens naar Ter Leede. Sinds 2008 speelt ze in in Nederland in de Eredivisie, eerst bij ADO en nu bij FC Twente, waar ze al jaren aanvoerder is en ook al eens Speelster van het jaar is geworden.

De laatste tijd heeft ze echt schitterende doelpunten gemaakt bij FC Twente, we hopen dat ze daar in Australië of Nieuw Zeeland ook de kans voor krijgt.

Haar familie is uiteraard heel trots en blij voor haar. Helaas kunnen haar trouwe fans haar niet gaan aanmoedigen. Reis en verblijf zijn niet te betalen en er moet ook nog eens heen en weer worden gevlogen naar verschillende stadions. Dat is ontzettend jammer maar we leven niet minder met haar mee en zullen Oranje vanuit hier aanmoedigen!

Opbellen
E-mail
Info