Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

De dames van FC Twente hebben het wéér geflikt: landskampioen 2022

FC Twente vrouwen met aanvoerster Renate Jansen zijn voor de tweede keer op rij en sinds ze in de Eredivisie spelen (2007/2008) voor de achtste keer kampioen in de Vrouwen Eredivisie geworden, wat een mooie en knappe prestatie!

Renate mocht als aanvoerster als laatste door de erehaag van Ajax lopen om de schaal in ontvangst te nemen.

Eigenlijk had FC Twente de titel vorige week in de wedstrijd tegen PSV al veilig gesteld met een 3-0 overwinning. Zie hier een verslag van de wedstrijd op de NOS met onderaan een interview met Renate. Een wedstrijd waarin Renate Jansen twee prachtige goals scoorde, waar zelfs Johan Derksen, op zijn zachts gezegd geen fan van vrouwenvoetbal, van onder de indruk was en haar complimenteerde met haar spel! Kijk voor wat hij over Renate zegt hier

Voor de slotwedstrijd tegen Ajax in Amsterdam stond Renate en haar team er goed voor: ze mochten zelfs verliezen met 9-0. Eerder dit seizoen hadden ze al dik van Ajax verloren, dus je weet het maar nooit....

De eerste helft ging verliep niet goed voor FC Twente, in de rust stonden ze met 2-0 achter. Maar na de rust herpakten de vrouwen van FC Twente zich en met 2 prachtige assists van Renate wonnen ze alsnog van de Ajax met 2-3. Ook hiervan een verslag van de NOS.

De blijdschap was groot bij de vrouwen, een fantastische manier om de titel binnen te halen met in de afsluitende wedstrijd winst op Ajax.

De familie en trouwe fans waren  natuurlijk van de partij om deze titel mee te vieren en wilden na afloop nog even op de foto met Renate en ook werd er gefacetimed met het thuisfront. Daarna moesten de vrouwen helaas vertrekken in de spelersbus weer richting Twente, waar het feest werd voortgezet.