Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Abbenes kan weer trots zijn:

Renate Jansen is voor de vierde keer landskampioen geworden!!

Na een slechte start aan het begin van het seizoen, heeft FC Twente vrouwen met aanvoerster Renate Jansen zich een weg terug geknokt naar de top van de klassering.

Ze hadden een kleine voorsprong op PSV, die vandaag tegen Ajax speelde , maar de eindstrijd daar liet liggen. Volgende week is de laatste wedstrijd tussen PSV en FC Twente, dat had spannend kunnen worden.

Maar FC Twente vrouwen speelde vandaag tegen ADO en daar hebben ze eigenlijk altijd een lastige tegenstander aan. Het bleef heel lang 0-0, was spannend want ADO had veel balbezit, maar nadat Renate aan het einde van de wedstrijd nog een keer nét naast had geschoten,  zette zij een prachtige aanval op die in de 88ste minuut leidde tot een doelpunt van FC Twente, 1-0! De dames hielden de laatste spannende minuten deze stand vast en verzekerden zich  daarmee van het kampioenschap 2021.

Het is voor FC Twente het zevende landskampioenschap en voor Renate haar vierde. Van harte gefeliciteerd Renate met dit mooi behaalde kampioenschap!

Met dank aan de familie Jansen voor de foto's.