Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

FC Twente met Renate Jansen wordt landskampioen Eredivisie vrouwen 2019

Het was nog spannend die laatste twee weken: de voetballende vrouwen van FC Twente gingen bijna gelijk op met Ajax vrouwen. Het balletje kon nog alle kanten op rollen, om in voetbaltermen te blijven.....

De één na laatste wedstrijd van het seizoen tegen PSV op 26 april in Eindhoven kon wel eens bepalend zijn. En dat werd hij! De wedstrijd leek te eindigen in een gelijke stand: 2-2. En Ajax stond op dat moment óók gelijk tegen Ado, wat daar uiteindelijk  de eindstand werd! Maar....in de 92ste minuut wisten de vrouwen van FC Twente alsnog de overwinning binnen te slepen, eindstand 2-3 en drie punten in de pocket! Dat was genoeg voor het kampioenschap en dus kon er een week voor de laatste wedstrijd al gefeest worden. Getuige de nachtelijke thuiskomst van de trouwe supporters uit Abbenes is dat ook gebeurd!

Op vrijdag 3 mei speelden de FC Twente vrouwen thuis tegen hun rivaal Ajax. Heel sportief overhandigden een Ajax-speelster ter felicitatie een boeket bloemen aan Renate Jansen. Deze wedstrijd speelde FC Twente gelijk, 1-1 werd de uitslag, en zo wonnen de dames  de Eredivisie vrouwen 2018-2019 met drie  punten voorsprong. Renate heeft dit seizoen bij FC Twente 18 doelpunten gescoord, daarmee is ze tweede topscorer van het team.

Na de wedstrijd vertrok het team naar de Grolsch Veste in Enschede, waar na de wedstrijd van de mannen de huldiging plaats vond. De dames werden fantastisch in het zonnetje gezet, maakten een ereronde door het stadion en een mooi kampioensfeest volgde, waar ook de trouwe aanhang van Renate welkom was.


Gefeliciteerd Renate en overige speelsters van FC Twente!
Opbellen
E-mail
Info