Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Renate Jansen en andere Oranje Leeuwinnen Koninklijk onderscheiden !

Het heeft even geduurd maar woensdag 25 oktober 2017 werden Renate Jansen en de andere Oranje voetbaldames alsnog gehuldigd door de Koning, de premier Mark Rutte en demissionair minister Edith Schippers van sport. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in het Catshuis en op paleis Noordeinde.

Er was de voetbalsters een onvergetelijke dag beloofd en dat is het voor hen geworden! Spannend vonden ze het bezoek aan het Catshuis en de Koning!

Op het Catshuis aangekomen, allen uiteraard met de gouden medaille om de nek, werden zij gefeliciteerd. Toen werden de coach en aanvoerster naar voren geroepen en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat hadden de dames niet verwacht en al helemaal niet dat ze er allemáál eentje opgespeld zouden krijgen voor het behalen van de Europese titel.

Minister president Rutte roemde het elftal vanwege de Europese titel en benadrukte ook de voorbeeldfunctie die de voetbalsters hebben gehad afgelopen zomer. "Jullie hebben gezorgd voor het hoogtepunt van een mooie sportzomer", zei Rutte. "Met het winnen van het Europees kampioenschap hebben jullie Nederland een prachtig cadeau gegeven. Iedereen heeft genoten. Voor de eerste keer zijn de Nederlandse voetbalvrouwen Europees kampioen geworden. Nog nooit zijn zoveel toeschouwers op een EK afgekomen. In huiskamers, kroegen en pleinen zijn jullie wedstrijden massaal gevolgd."

Na het bezoek aan Rutte en Schippers ging de groep voetbalsters nog op bezoek bij koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde. Ook hij feliciteerde hen allen met het behalen van de Europese titel. Renate heeft niet persoonlijk met hem gesproken, zo'n bezoek duurt helaas nooit zo erg lang. Daarna ging het hele team met de begeleidende staf voor paleis Noordeinde op de foto.

Door een teen blessure moest Renate de afgelopen kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen afzeggen. Inmiddels laat Renate ons weten dat het goed herstelt en binnenkort weer kan spelen. Renate kan nog maar nauwelijks bevatten wat haar gisteren is overkomen. 'Het was geweldig deze dag!' Vanuit Abbenes feliciteren wij Renate van harte met deze Koninklijke onderscheiding !!

Foto bron : KNVB - Media

Opbellen
E-mail
Info