Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

FC Twente huldigt Renate Jansen voor 50ste doelpunt en 100ste wedstrijd

Renate Jansen, geboren en getogen in Abbenes, heeft in haar succesvolle voetbalcarrière een nieuwe mijlpaal bereikt: zij speelde dit weekend haar 100ste wedstrijd voor FC Twente en scoorde vorige week haar 50ste doelpunt voor de club.

In seizoen 2014/2015 verwisselt Renate haar eerste eredivisieclub ADO Den Haag voor FC Twente. Een eind van huis, maar haar familie volgt zo goed als alle wedstrijden trouw.  Renate staat in de spits bij FC Twente en ze doet het goed, wordt geselecteerd voor het Nederlands Elftal waarmee ze in 2017 Europees kampioen wordt en in 2019 de tweede plaats behaalt bij het Wereld Kampioenschap in Frankrijk.

En nu speelde ze dus haar 100ste wedstrijd voor FC Twente Vrouwen en dat kon niet ongemerkt voorbij gaan! Deze 100ste wedstrijd won FC Twente met glans van Renates  'oude club' ADO Den Haag met 4-0. En drie daarvan waren van Renate, hoe mooi is dat in je jubileumwedstrijd!

Maar die 100ste wedstrijd was niet het enige jubileum. Vorige week scoorde zij tegen Excelsior Barendrecht al haar 50ste (en 51ste) doelpunt voor FC Twente. Met deze laatste drie erbij staat de teller dus inmiddels op 54!! Een dubbele huldiging dus. Zus Erika mocht ook een cadeau uitreiken en uiteraard mocht haar trouwe familie met haar op de foto. Renate, we zijn trots op je!

Onderstaand de toespraak door het bestuur van FC Twente:

Renate Jansen speelt voor haar vijfde seizoen bij FC Twente en speelde vanavond haar 100ste competitieduel voor FC Twente Vrouwen. Daarnaast scoorde ze afgelopen week tegen Excelsior Barendrecht haar 50ste competitiedoelpunt.

Ter ere van haar 50ste doelpunt krijgt Renate een prachtig cadeau uitgereikt door bestuurslid Arnoud Lippinkhof.

Steun en toeverlaat tijdens (bijna) alle 100 duels is de zus van Renate, Erika, aanwezig geweest met haar familie om Renate aan te moedigen. Zij reikt namens FC Twente Vrouwen het cadeau uit voor het behalen van 100 competitiewedstrijden bij FC Twente Vrouwen.

Renate, bedankt voor alle mooie jaren, wedstrijden en doelpunten, dat er nog vele mogen volgen!!!


Dank voor de foto's en het verslag aan de familie van Renate.

Opbellen
E-mail
Info