Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

De Quiznight in het dorpshuis volledig volgeboekt

Geïnspireerd door de Chuchquiz, vorig jaar gehouden in de 150-jarige kerk, heeft de OEV een QuizNight georganiseerd en wel op vrijdag 1 maart. De voorwaarden waren eenvoudig: vooraf inschrijven en teams van maximaal 5 personen. Maar of de vragen ook eenvoudig zouden zijn, was voor iedereen een verrassing. Behalve voor John en Erica van den Berg, want die hebben de quiz samengesteld.

In de weken voor de bewuste avond werd al duidelijk dat er veel belangstelling voor deze quiz was en uiteindelijk hebben 15 teams zich ingeschreven! Dat was best passen en meten in Het Praatpunt, want je wilt ook niet te dicht bij een ander team staan in verband met de concurrentie. De teams hadden weer prachtige namen verzonnen, zoals Staan we al zo hoog?, Team Hopeloos, de Outsiders, Toffe Chicks, Statisch Dekbedovertrek, Siri, De Buurtjes, Oud & wijs maar nog geen 80, Jeff biertje? of The Einsteins.....dat beloofde wat!

De eerste ronde ging over de OEV en degene die de feesten van de OEV had bezocht, zat daarmee goed. Daarna volgden nog vijf rondes: algemene vragen, over de Haarlemmermeer, topografie, een Ja/Nee ronde en natuurlijk eentje met vragen over Abbenes. De tussenstand na deze 6 rondes: de A-Btjes op 3, Team Highroom op 2 en de Kilometervreters op 1.

Maarrrrrr.... er kon nog van alles gebeuren. De laatste ronde was de muziekronde en daar waren héél veel punten te verdienen. En dat schudde het klassement flink door elkaar! De presentatrice stond gezellig met de muziek mee te swingen terwijl de deelnemers zich het hoofd braken over de antwoorden. Heel frustrerend als je het liedje kent maar niet op het antwoord kunt komen.

Daar had echter niet iedereen last van, want team Red Bull haalde een monsterscore van 61 punten en werd hiermede de winnaar van de eerste QuizNight van de OEV! Als tweede eindigde de A-Btjes en als derde de Team Highroom. Gefeliciteerd! Iedereen poseerde graag  voor de foto. De poedelprijs ging naar de Bootcampies.

           Team De Bootcampies                                                   Team Highroom


                 Team A-Btjes

                      Team Red Bull


Hoewel er geen discussies waren toegestaan, was er toch een team dat meende dat de uitslag niet correct was. Bij nazien bleek dit inderdaad het geval: de Kilometervreters waren uiteindelijk op de tweede plaats geëindigd.      Zij werden alsnog gerehabiliteerd en naar voren geroepen voor het terechte applaus. De A-Btjes kwamen heel sportief nog het restant van hun tweede prijs, een deel hiervan hadden ze al opgepeuzeld, aan de Kilometervreters aanbieden.

                                 
                               Team De Kilometervreters


 

De OEV kan op een uitermate geslaagde, gezellige avond terug kijken. Hartelijk dank John en Erica voor het vele werk dat jullie ervoor hebben gedaan.  Beide werden deze avond bijgestaan in de presentatie door Annelies Teunissen. Alle deelnemers hebben genoten. Zeer zeker voor herhaling vatbaar!

De prijzen welke gewonnen werden zijn gesponsord door Huurders Commissie Heije. De dank voor deze gift is natuurlijk groot.

Opbellen
E-mail
Info