Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Wervelende playbackshow 2017 in Abbenes

Zaterdag 4 maart was de jaarlijkse Playbackshow in Abbenes, gehouden in dorpshuis Het Praatpunt. Vreesde  de organisatie in eerste instantie dat er niet genoeg deelname was, de laatste week vulde het programma zich alsnog met populaire nummers.

Er waren elf aanmeldingen voor de avond. Deze varieerden van Bim Bam van André  van Duin tot Hakkubar met Supergabber, van De Toppers met een medley tot Destiny’s Child met Survivor. Of wat te denken van Queen met  I want to brake free ? Dit werd uitgevoerd door John en Erica van den Berg, de titelverdedigers van vorig jaar.  De overige leden van de Oranje Evenementen Organisatie gaven zelf ook het goede voorbeeld door mee te doen met diverse songs.

De acts waren complete optredens, want alles werd uit de kast gehaald aan kleding, uitvoering en decor. Er werd een stellage gebouwd waar 2 mannen gedurende het optreden aan een ladder  bungelden. Of de drie dames (Oma Walz) die ineens hun jas uitgooiden en in badpak verder gingen, wat veel weg had van schoonzwemoefeningen en  mannen die getransformeerd waren tot hippe zangeressen. Maar ook was daar een solo, je moet het maar durven, van Nielson, die in zijn eentje een prima performance neerzette.  Of de Minidisco,  die de hele zaal mee kreeg en de Toppers, die er een Arena-waardig feestje van maakten. Kortom: er was in Abbenes een grote variëteit aan artiesten.

De uitvoeringen  waren veelal  griezelig gelijk aan de bekende videoclips, maar ook dynamisch en met heel veel humor.  Het vele publiek kwam dan ook vaak ogen te kort, lag dubbel van het lachen en vergat zelfs op het playbacken te letten. Maar gelukkig deed de jury dat wel.

Daarbij werd niets aan het toeval overgelaten om de jury te beïnvloeden: Hakkubar had een masker van meester John voor, die toevalligerwijs voorzitter van de jury was. Ook schuwden de mannen het niet om het vrouwelijk jurylid van dichtbij te imponeren, maar deze leek daar niet van onder de indruk. De voorzitter daarentegen leek nogal gecharmeerd van de act van de Spice Girls of wellicht van het leuke uiterlijk van de dames?Dick van het Riet was zoals gebruikelijk weer de onvolprezen presentator van de avond. Maar zelfs hij stond als doorgewinterde presentator nog wel eens met de mond vol tanden. Onzichtbaar voor velen verzorgde Dyon van Wieringen de logistiek op en achter het toneel. De techniek namen Roan van Russel (geluid) en Jasper Kroon (licht) voor hun rekening.

Het was lastig, de jury stond voor een moeilijke keuze, maar kwam ondanks alle verleidingen tot een eerlijk oordeel: de derde plaats was voor de Spice Girls met een medley, de tweede plaats voor Oma Walz, ook een medley en de eerste plaats was voor Miley Cyrus met Wrecking Ball. De winnaar mocht het winnende lied nogmaals ten gehore brengen, maar de drie winnaars hebben heel sportief gezamenlijk het laatste optreden gedaan.

Heel hartelijk dank aan de organisatie, de vrijwilligers en natuurlijk aan alle deelnemers die voor een onvergetelijke avond hebben gezorgd!

Onderstaand foto's van de diverse optredens:

Opbellen
E-mail
Info