Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Smullen bij Italiaanse pasta-avond van 'Meer Samen'Mmmm....wat ontzettend lekker was het allemaal!!! 36 Mensen hadden zich opgegeven voor de maaltijd van 'Meer Samen'. Na het succes van de stamppotavond bestond het menu nu uit Italiaanse pasta. En gelukkig waren daar de vrijwilligsters Lia, Jeannette en Lucie die werkelijk úren in de keuken hebben gestaan om dit menu te realiseren.De maandelijkse dinsdagmiddag van 'Meer Samen' begon in verband met het eten een uurtje later. Bezoekers van 'Meer Samen' drinken iets, kletsen wat met elkaar, doen een spelletje of lenen een boek uit de inmiddels aardig gevulde bibliotheek, al dan niet op advies van een medebezoeker. En als je denkt dat je alle Abbenessers kent? Mis, er zijn er altijd een paar waarvan je denkt: huh, wonen die óók in Abbenes?

Ondertussen begon het steeds lekkerder te ruiken daar in het Praatpunt. De rest van de eters druppelde binnen, ook nieuwe bewoners van ons dorp, heel leuk dat zij ook van de partij waren. Toen was het tijd om aan te vallen op het Italiaanse buffet. Er was een ruime variatie aan gerechten: lasagne vegetarisch of met vlees, macaroni, tagliatelle met zalm, penne met balletjes, spaghetti met spinazie, groene salade, tomaat mozzarella, komkommer, kortom: Italiaanser kon het niet, proeven dus!En dat deden de aanwezigen van 1 jaar tot 80+  dan ook. Een greep uit de reacties:  'dat heb ik nog nooit op', 'heerlijk die lasagne', 'die balletjes zijn zó lekker', 'ik ga nog wat van die spaghetti halen', 'leuk dat je van alles wat kan proeven' of  'ik heb eigenlijk genoeg, maar ga toch nog een keer wat halen....' Na dit buffet volgde ook nog een nagerecht in stijl: tiramisu met slagroom en fruit. Complimenten aan de Abbenesser kokkinnen, het was werkelijk super! Heel, heel hartelijk dank dat jullie dit in je vrije tijd hebben willen (voor)bereiden !!!
'Meer Samen' heeft dit seizoen nog één keer een bijeenkomst en wel op dinsdag 2 mei a.s. vanaf 14.00 uur. Zonder eten dan wel, maar zeker ook reuze gezellig; kom gewoon langs in het Praatpunt!Opbellen
E-mail
Info