Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Vrouwenvereniging Passage bij de tijd met actuele onderwerpen

Passage is een vereniging voor vrouwen met hart voor de samenleving, oog voor de naaste en gevoel voor cultuur. Eén keer per maand komen we bij elkaar op woensdagavond in het dorpshuis ‘het Praatpunt’, (inloop met koffie/thee om 19.30 – aanvang 19.45 uur) waar aan de hand van maatschappelijke thema’s vaak sprekers worden uitgenodigd. Ook hebben we af en toe excursies, een fietstocht en is er een leeskring.

Er komen regelmatig zeer actuele en maatschappelijke onderwerpen aan de orde wat voor iedereen interessant kan zijn. Kom dus gerust eens een keertje kijken.

Op woensdag 19 september: Martin van der Gaag - spreker, schrijver en docent

Wat is de echte houdbaarheid van levensmiddelen?

Iedereen kan iets tegen voedselverspilling doen. Slimmer inkopen en koken zijn makkelijk. De eetbaarheid en houdbaarheid van levensmiddelen uit voorraad beoordelen vinden veel mensen moeilijker. Ook dat is goed te leren.              

                                                                                 

Voedingskundige Martin van der Gaag is schrijver van de rubriek “Over de datum” in het tijdschrift Genoeg (www.overdedatum.org). In deze presentatie laat hij zien welke soorten voedselbederf bestaan, welke gevaarlijk zijn, hoe je ze voorkomt, en wat je hebt aan de verschillende houdbaarheidsdata. Kortom: hoe je zo min mogelijk weggooit terwijl je toch gezond eet. Neemt u zelf vragen oproepende oudere levensmiddelen uit voorraad mee? Het oudste levensmiddel wint een prijs! Nog productiever wordt de avond als u een bekende meeneemt met wie u altijd discussieert over ‘wel of niet weggooien’.

Dames van Abbenes, u bent VAN HARTE UITGENODIGD!

Een avond eens meekijken kost u helemaal niets, we vragen alleen een bijdrage voor de koffie/thee     a € 1,- per kopje.

Opbellen
E-mail
Info