Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Palmzondag met schoolkinderen en Lentekoor in de Protestantse Kerk Abbenes gevierd

De zondag voor Pasen, Palmzondag of Palmpasen genoemd, werd ook dit jaar in de kerk van Abbenes gevierd met medewerking van de 'school', IKC De Lente.


Op IKC De Lente hadden de kinderen onder leiding van juf Liesbeth, die eigenlijk niet meer op school werkt maar voor de kinderen nog steeds juf Liesbeth is, Palmpaasstokken gemaakt. De stokken worden eerst versierd met gekleurd crepepapier, waarna er allerlei spullen met een symbolische betekenis aan worden gehangen.

Bijvoorbeeld: de buxus of palmtakjes verwijzen naar de intocht van Jezus in Jeruzalem, waar hij met palmtakken werd begroet en waar deze zondag naar is vernoemd. Het broodhaantje staat symbool voor het delen en breken van het brood door Jezus, maar is natuurlijk ook gewoon lekker. De eitjes verwijzen naar nieuw leven.

Het Lentekoor onder leiding van Conny Berbée trad ook een paar keer op met toepasselijke liederen. Papa's en mama's, opa's en oma's waren gekomen om naar hen te luisteren, dus deden ze goed hun best en kregen ze na afloop een mooi applaus.

De kinderen mogen de stokken weggeven, maar ze kunnen de snoepjes natuurlijk ook zelf lekker opeten. Daarmee moesten ze nog even wachten totdat de kerkdienst was afgelopen, waar ze al limonade en koek van de kerk kregen.


Opbellen
E-mail
Info