Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Basisschool De Tonne met Palmpasenstokken en Tonnekoor in kerkdienst

Zondag 20 maart, op Palmzondag, waren de kinderen van basisschool De Tonne aanwezig in de kerkdienst van de Protestantse Gemeente Abbenes. Dominee Berbee legde uit dat Palmzondag een dubbele dag was: Jezus werd feestelijk ingehaald, maar ook verraden door zijn vrienden.

De kinderen hadden onder leiding van juf Liesbeth en met hulp van ouders mooie Palmpasenstokken gemaakt. Dat zijn niet zomaar stokken, deze hebben een symbolische betekenis. De groene tak staat voor de palmtakken die de mensen van de bomen haalden  om Jezus op de ezel binnen te halen. Ook hangt er een zakje met 12 paaseitjes aan de stok: symbool voor de 12 discipelen. De 30 rozijntjes staan voor de 30 zilverlingen (of euro's in onze tijd) die Judas kreeg toen hij Jezus had verraden.

De broodhaan bovenop het kruis heeft te maken met verraden van Jezus vóór het kraaien van de haan. Het kruis zelf staat voor de kruisiging van Jezus. De kleine rode propjes: daar is Jezus aan het kruis genageld.            Tenslotte het hart met de sleutel: dat is voor Jezus de sleutel naar jouw hart!

Het Tonnekoor, dat al een drukke week had gehad met het instuderen van de Heije-liedjes, had ook voor deze kerkdienst liedjes geoefend onder leiding van dominee Berbee. Zij zongen in de dienst vier mooie liedjes. De kinderen van het koor kregen allemaal een potje narcissen mee. Na afloop was er limonade voor de kinderen en koffie of thee voor de volwassenen.

Volgende week zondag is het Pasen, dan is iedereen ook weer van harte welkom in de kerk!

Opbellen
E-mail
Info