Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Vrijdag 30 maart paaseieren zoeken SV Abbenes

Op vrijdagmiddag 30 maart organiseerde SV Abbenes wederom het jaarlijkse paaseieren zoeken voor de kinderen uit Abbenes, wat toch al weer een jaar of 20 traditie is. Niet alleen leden van de vereniging waren welkom, maar álle kinderen uit Abbenes. Er waren dan ook ruim 40 kinderen gekomen, al dan niet met hun ouders of opa en oma.

Het weer werkte mee, het was droog en niet al te koud. De kinderen stonden al te trappelen voor de deur van de kantine en om 18.00 uur begon het zoeken naar de eieren, die in de uren daarvoor verstopt waren door de Paashaas, 150 stuks! De kinderen werden verdeeld in twee leeftijdsgroepen. De jongere kinderen t/m 5 jaar gingen op het oefenveld zoeken, de oudere kinderen op het speelveld. Als een kind een ei gevonden had, waar dit jaar weer heel handig een plastic ei voor gebruikt werd, kon deze in de kantine worden ingewisseld voor een chocolade ei, waarna de zoektocht weer verder ging op en rond het veld. 

Ook de Paashaas zelf was weer aanwezig en hij had ook een mandje waarin een aantal eieren verstopt waren. Als een kind geen ei kon vinden zorgde de Paashaas er wel voor dat er toch een gevonden werd.  Zo gingen alle kinderen moe maar voldaan naar huis.  Maar eerste nog even op de foto met de Paashaas. Van de 150 verstopte eieren zijn er 148 gevonden. Maar of de Paashaas nog weet waar die laatste 2 liggen???

Het blijft toch elk jaar weer een leuk evenement. De dank gaat hierbij dan ook uit naar de organisatie !!

Opbellen
E-mail
Info