Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Vijfentwintigste interland Renate Jansen voor Oranje Vrouwen      

Méér dan 30.000 toeschouwers kwamen naar de Oranje Leeuwinnen tegen Noord-Ierland kijken in het Philips Stadion in Eindhoven  !!!

Om precies te zijn: 30.238. Wie dat een jaar geleden had voorspeld, zou voor gek zijn verklaard. Toen mochten de vrouwen al blij zijn als er 3.000 mensen kwamen kijken. Wat is het Oranje    vrouwenvoetbalteam enorm populair geworden. Terecht:              de voetbalvrouwen zijn sportief en naturel, de saamhorigheid in het team is groot. Hun motto is dan ook: Samen Sterk.  De sfeer            foto Erika Jansen     in het stadion is echt uitstekend, een avond zoals afgelopen vrijdag                                            is dan echt een uitje. Als ze dan nog winnen met 7-0 is het helemaal een cadeautje.

Bij de witte pijl zit Renate


Deze avond hoopte de familie en de Abbenesser fans natuurlijk dat Renate Jansen zou spelen. Ze stond niet in de basis, maar de spanning steeg toen ze ging warmlopen met nog 2 andere speelsters. Doet ze haar jasje wel of niet uit?? En ja hoor, een kleine 10 minuten na rust ging de jas uit!

Foto Willy Kroon


Renate werd in tegenstelling tot andere keren op de positie rechts-back opgesteld. Dat was vreemd voor haar, maar ze deed het prima! Ze wist vanaf achter diverse malen zo ver naar voren te komen dat ze goede voorzetten kon geven en ze heeft ook nog twee keer op doel geschoten, waarvan één net naast ging. Eén voorzet werd geblokt, waardoor de bal tegen de telelens van een fotograaf aan knalde en deze een deel daarvan op de grond zag belanden.

Oranje kon ondanks de zwakke tegenstander toch leuk voetbal laten zien. In de blessuretijd bij een stand van 6-0 gaf Renate nogmaals zo'n goede voorzet, waarbij haar collega Vivian Miedema mis kopte maar een speelster van Noord-Ierland raak in eigen doel: stand en tevens einduitslag was toen 7-0! 

Deze avond was Renate haar 25ste interland voor Oranje! Een heel mooi jubileum, zeker met deze uitslag. Van harte gefeliciteerd Renate met deze mooie mijlpaal!

Onderstaand nog enkele foto's van deze 7-klapper! Een samenvatting van de hoogtepunten van de wedstrijd kunt hier u zien.

De volgende wedstrijd is a.s. dinsdag 10 april in Dublin tegen Ierland (vorige keer 0-0), live te zien op SBS 9. Aanvang uitzending 19.30 uur.
Opbellen
E-mail
Info