Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Oranje dames komen niet door de stugge defensie van Ierland.

Dinsdag, 28 november 2017 speelden de Oranje dames haar derde WK kwalificatiewedstrijd. Tegenstander was Ierland welke ook, net als de Oranje dames, twee wedstrijden hadden gespeeld en beide gewonnen hadden.

De wedstrijd werd gespeeeld in Nijmegen en het stadion was alweer in zeer korte tijd compleet uitverkocht.

De Oranje dames begonnen in de opstelling zoals ze de laatste weken ook startten en dat betekende dat Renate op de bank moest plaatsnemen.

Met de rust was er echter nog niet gescoord, dus besloot bondscoach Sarina Wegman om Renate in te laten vallen. Dat was een mooi moment voor Renate want nu mocht ze 45 minuten spelen en zoveel speeltijd had ze tijdens het EK niet gehad.

Renate speelde weer een goede tweede helft maar wat Oranje en Renate ook probeerden, ze konden geen gaatje vinden in de stugge Ierse verdediging.

Bij FC Update scoorde Renate het een na hoogste cijfer, 6,5. Alleen Sherida Spitse scoorde een 7.
FC Update schreef het volgende over Renate :
Renate Jansen - 6,5
Renate Jansen verving Van Lunteren in de rust en bestreek in de tweede helft de linkerflank. Dit deed de speelster van FC Twente prima. Als hangende linksbuiten zorgde ze voor dreiging en hield ze het veld goed breed, waardoor er in het centrum ruimte kwam voor Martens.

Vlak voor tijd had Oranje kunnen scoren indien de scheidsrechter naar de stip had gewezen. Er werd overduidelijk hands gemaakt en dat had een penalty voor Oranje moeten zijn, maar de scheidsrechter gaf deze penalty niet omdat ze tijdens het EK Oranje een penalty had gegeven wat eigenlijk geen penalty was. Door deze nu niet te geven dacht ze quite te staan maar eigenlijk ging ze dus gewoon 2x in de fout.

Nederland en Ierland staan nu beide op de eerste plaats in de poule met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Opbellen
E-mail
Info