Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Kerk van Abbenes deelde oogst met ouderen en zieken

Bijna elk dorp in ons land wordt gekenmerkt door een kerktoren. Van oudsher het middelpunt van de samenleving. Die rol is tegenwoordig niet vanzelfsprekend meer. Maar toch.....als je de kerk van je eigen dorp ziet, ben je weer thuis. Met die inleidende woorden begon de oogstdienst 2019 op 10 november.

De oogstdienst staat in Abbenes altijd in het teken van delen. In dit geval delen van de oogst, met fruit dat op school en in de kerk is ingezameld of gewoon gekocht. De kinderen van school hebben de fruitzakjes mooi versierd en de vrijwilligers van de kerk hebben het fruit eerlijk over alle zakjes verdeeld, een hele klus! Daarna nog alle namen op de zakjes geplakt en op straat klaar gezet in de kerk.

Een mooi gezicht al die fruitzakjes in de kerk, welliefst 120 stuks! De zakjes zijn voor ouderen en zieken. De aanwezigen, kinderen en volwassenen, werd verzocht om een aantal zakjes rond te delen en zo om te kijken naar elkaar. Het krijgen van zo'n attentie met een praatje erbij kan voor een oudere of zieke veel betekenen.

Het Lentekoor zong ook nog enkele liederen onder leiding van Conny Berbee. Heel modern met een playlist via de telefoon. Een aantal leden van het koor ontbrak helaas, maar degenen díe er waren, zongen prachtig, zelfs met een mooie solo erbij! De kinderen kregen nog uitleg over alle bakjes die op de tafel voorin de kerk stonden.

Daar zaten allemaal verschillende zaden in, want zonder zaadjes geen oogst. De gewassen van de betreffende zaden werden of worden in de Haarlemmermeer geteeld, maar de kinderen hadden er soms nog nooit van gehoord. Gerst, wintertarwe, Japanse haver, bruine bonen, groene erwten, maar ook blauwmaanzaad, karweizaad of kapucijnererwten. Dat vergde wel enige uitleg. Het groeiproces van gewassen werd wel heel mooi aanschouwelijk gemaakt zo!

Opbellen
E-mail
Info