Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Onderstaand het jaarverslag van de OEV, zoals gepresenteerd op de jaarvergadering van dinsdag 8 maart 2016

 

Jaarverslag 2015

Zoals ieder jaar, en dat was inmiddels 20 jaar in het jaar 2015 (!!!), heeft de OEV het afgelopen jaar weer heel veel leuke en gezellige evenementen mogen organiseren voor alle dorpsgenoten en feestgenoten van daarbuiten!

We begonnen op zaterdag 6 februari 2015 met de playbackshow die de OEV samen met de Jeugdraad Abbenes mocht organiseren. Nadat de teller met acts steeds op 7 bleef steken, kwamen er uiteindelijk nog wat acts bij en kwam de teller op 10 te staan! Met een prachtige skyline achtergrond op het podium, licht van de toneelvereniging en een geluidsinstallatie uit Lisserbroek van onze collega's daar! Het was weer een hele leuke en gezellige avond, met geweldige acts en een mooi bezoekersaantal! We mochten weer terugkijken op een geslaagde samenwerking en avond!

In het voorjaar van 2015 is de OEV ook gestart met een vrijwilligers oproep; het bestuur van de OEV bestaat uit 6 mensen en die kunnen alle evenementen natuurlijk niet in hun eentje bewerkstelligen....kortom er werd een oproep gedaan om een vrijwilligersgroep te creëren waarop wij als OEV een beroep kunnen doen als wij weer een evenement op stapel hebben staan. Dit is voor de feesttent op zetten en inrichten, allerhande hand en spandiensten voor, tijdens en na een evenement en voor het afbreken van de feesttent na het evenement. Hier werd door heel veel mensen gehoor aan gegeven en we hebben daardoor een fijne groep mensen die op zijn of haar manier een steentje willen bijdragen om samen iets moois te organiseren in het dorp. Wij als OEV zijn hier heel blij en dankbaar voor, vele handen maken licht werk en dat scheelt onze OEV bestuursleden enorm!

Op maandag 27 april vierden wij in Nederland Koningsdag, en in Abbenes werd weer als vanouds een mooi oranje feest gevierd! We hadden mooi weer die dag! Traditiegetrouw begonnen we de Koningsdag met de optocht. Het thema was 'landen en streken' en we hadden 4 karren, een prachtige MACK-truck en heel veel individuele deelnemers die aan de optocht meededen. Een lastige klus voor de jury om een goede keus te maken voor de prijzen! Aan de kinderspelletjes en spellen voor volwassenen werd goed deelgenomen en het was een leuke dag. We kregen ook nog bezoek van onze burgemeester en wethouders,  die gezellig wat meedronken en de burgemeester deed de prijsuitreiking!
De dag voor Koningsdag konden wij voor het eerst gebruik maken van onze vrijwilligers-appgroep, en dat resulteerde in het feit dat de feesttent in een recordtempo opgebouwd werd door de vrijwilligers, alle tafels en banken ook al klaarstonden voor de volgende dag. Ook het afbouwen ging gesmeerd na Koningsdag en het evenemententerrein zag er uit alsof er niets gebeurd was!Op 4 mei heeft de OEV haar bijdrage weer geleverd aan de nationale dodenherdenking die bij ons altijd samen met de Buitenkaag en Kaageiland georganiseerd wordt. De OEV droeg haar steentje bij d.m.v. het leggen van een mooi bloemstuk bij de herdenking bij het monument bij de A44 en wij hebben financieel bijgedragen aan de ontvangst met koffie of thee, wat OEV Abbenes en Oranjevereniging Buitenkaag alle gasten aanboden in De Ontmoeting in de Buitenkaag.

Op zaterdag 27 juni organiseerde de OEV weer het jaarlijkse themafeest; dit jaar met als  thema "het foute feest!"
Het weer was prachtig, het MFT terrein was mooi aangekleed met allerhande foute dingen, zelfs kerstbomen en een foute fotohoek! DJ Christiaan Beuk bracht allerhande foute songs ten gehore, het foute eten (erwtensoep, Chili con carne, zuurkool en Chinees werd goed gegeten), het was alleen wat veel, maar het is soms moeilijk inschatten. Door ontzettend veel bezoekers werd gehoor gegeven aan de oproep om zo fout mogelijk gekleed te komen...het was soms gieren en brullen om de outfit van een ander! Er was ook nog een prijs voor foutst geklede bezoeker en voor degene die de meeste vragen goed had bij de foute quizzzzzzzz! 
Een prachtige dag met een stralende zon en veel plezier, en dat zien wij als OEV graag!
Ook deze keer konden wij op allerhande manieren gebruik maken van onze vrijwilligers groep die we via de appgroep konden oproepen, super!Het MFT wordt het hele jaar goed onderhouden en netjes gemaakt door Jan van der Maden en Jaap Struik. Zij snoeien bomen en struiken, maaien het gras en vegen en blazen het terrein elke keer weer helemaal schoon. Jammer dat de gemeente nog niet de scheuren naast de bandjes heeft gedicht. Het is nog steeds niet zeker of er nu nog wel water op de ijsbaan blijft staan.

Het bestuur heeft met behulp van Henk-Jan Schalk de opslagplaats helemaal opgeruimd. Er werd een afvalcontainer besteld en er is flink geruimd op het terrein en in de containers. Het eindresultaat was mooi. Er is weer ruimte op de opslagplaats en het toont weer netjes.

Op zaterdag 22 augustus was er alweer de 10e editie van de dorps bbq!
Weer een dag met mooi weer, met wel 256 bestelde bbq-pakketten! De bbq werd goed bezocht voor een hapje, drankje en gezellig bijpraten na de zomervakantie! Henk van Asselt uit ons eigen dorp verzorgde de muziek en dat was erg gezellig, hij bleef zelfs 2,5 uur langer dan gepland! Wethouders en fractieleden van de HAP kwamen ook nog gezellig een vorkje mee eten, en vinden het zoals altijd weer een heel gezellig en leuk initiatief in ons dorp! Weer een heerlijke dag met een mooi resultaat; lachende mensen, genietende kinderen...en daar doen we het voor!
En weer was hier de vrijwilligersgroep goed vertegenwoordigd in allerhande hand en spandiensten!

Op zaterdag 31 oktober organiseerde de OEV samen met de werkgroep Halloween weer ons jaarlijkse griezelfeest! Dit jaar werd er weer een record gevestigd...309 deelnemers en 7 dagen van tevoren al ruim volgeboekt!!! Hierbij waren ook enorm veel enthousiaste vrijwilligers bezig om alle deelnemers te laten griezelen....mooi weer, mooie avond en al die uren die er door de organisatoren en medewerkers van de Halloween in gestoken waren, resulteerden in zoveel leuke en gierende reacties, het was gewoon weer een steengoed Halloween feest!

En dan hadden we als afsluiter van het jaar op zaterdag 12 december de jaarlijkse kerstmarkt! Dit jaar voor het eerst op een andere locatie, het MFT terrein, vanwege logistieke mogelijkheden, de veiligheid en een nieuwe opzet van de kerstmarkt. Het was een hele geslaagde dag! We hadden dit jaar vanwege het 20 jarige bestaan van de OEV een heuse kunstijsbaan voor de kids, de kerstman en arrenslee waren van de partij en wel ruim 23 kramen!! Een echte kerstmarkt dus met alles er op en er aan!! Het was alleen helaas enorm slecht weer op het moment dat de kerstmarkt startte en wat letterlijk en figuurlijk de kerstmarkt in het water deed vallen! Storm, regen en kou, het was er allemaal, maar gelukkig bleef een harde kern toch nog hangen op de markt en zo was het toch nog heel gezellig! Door het noodweer moesten we eerder stoppen en dankzij onze supervrijwilligers en de spontane hulp van de mensen die waren gebleven, konden we alles op tijd in veiligheid brengen en kon het bestuur met een gerust hart het terrein, voordat het enorm begon te spoken, het MFT terrein netjes achterlaten!

Een jubileumjaar waarin we met elkaar voor het 20e jaar met veel plezier voor alle leden hebben geprobeerd weer iets moois te organiseren!

Verslag 2016:

Voor 2016 hebben we weer een soort gelijk programma.

De playback show hebben we net achter de rug. Een gezellige avond maar er mogen wel iets meer deelnemers meedoen.

Koningsdag, dodenherdenking, themafeest (Ticket to  the Tropics), dorps bbq, Halloween en kerstmarkt staan komend jaar weer op het programma. Voor de optocht hebben we het thema "tijd" gekozen.

Met vriendelijke groet, uw OEV-voorzitter Wendy Verboom!

Opbellen
E-mail
Info