Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

HLC stelde veld beschikbaar voor Drone wedstrijden Nederlands Kampioenschap

Vorige week zaterdag 21 september werd het vliegveld in Abbenes gebruikt voor één van de wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap Drone Racen.

Helaas was hier weinig reclame voor gemaakt door de KNVvL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart), op hun site stond zelfs nog dat de wedstrijd in Valkenburg gehouden zou worden. Maar de weinige toeschouwers die deze wedstrijd hebben gezien, waren heel enthousiast!

Er was een parcours opgezet met lage bogen en hoge opgeblazen doorgangen, welk parcours 3x moest worden afgelegd. De drones vliegen ontzettend snel, wel meer dan 100km p/uur. De vliegers kunnen de drones met het blote oog niet volgen en hebben een virtuality bril op waardoor de bestuurder als het ware vanuit de drone kijkt.

Het geheel was professioneel opgezet. Er was een hoog net opgehangen om het parcours om uit de koers geraakte drones te stoppen, de vliegers zaten in een tent, er werd voor de start door middel van een geluidbandje afgeteld. Ook werd er in de gaten gehouden of de signalen ten tijde van de race goed doorkwamen.

Je hoorde regelmatig een drone crashen tegen het plastic van de doorgangen of hindernissen, maar veelal kwamen ze weer de lucht in. Abbenesser Nico mocht ook even zo'n virtuality bril op en deed dit staande. Tijdens de race bleef hij keurig staan, wat heel bijzonder was voor een eerste keer met zo'n bril op. Meestal ga je mee bewegen en val je om. Uw reporter mocht ook even de bril op, maar is uit voorzorg maar even op een stoel gaan zitten. Het was super om de race vanuit te drone te bekijken en zo even 'met de drone mee te racen'!

Foto's maken van de vliegende drones viel niet mee, bij de start ging nog wel maar daarna werd het lastig, mede door het net dat ertussen zat. Maar hier een filmpje van de Drone Race in Abbenes


Opbellen
E-mail
Info