Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Na coronatijd weer muziekavond in kerk van Abbenes met professionals

Lange tijd kon het niet in verband met corona: met veel mensen bij elkaar komen in de kerk van Abbenes. Nu kon het eindelijk weer wel en heeft de organisatie van de kerk een muziekavond samengesteld die 'klonk als een klok'!

Het thema was door en voor Abbenes. Er werd geen entree geheven maar wel een collecte gehouden voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst was half voor de kerk en half voor het dorpshuis!

Maar hoe bizar dat de op het programma staande Henk van Asselt tezamen met partner Ellen juist deze week door corona -jawel- was geveld...  Hun aandeel moest dus worden opgevuld en dat hebben de overige muzikanten super gedaan met een speciale vermelding voor onze multi inzetbare predikante Conny Bakhuis, die zowel de piano als de accordion uitstekend beheerst en bespeelde!

Lenny Versteeg leidde de diverse programma onderdelen in met een toelichting en introductie van de muzikanten.


De hele avond ademde een sfeer van grote professionaliteit uit, alle artiesten hadden al heel veel ervaring en optredens gehad! Bij navraag bleek Henk van der Voorst al sinds zijn 6de jaar orgel te spelen, sinds 2014 in kerken te spelen en aan een radioprogramma op Radio 5  te hebben meegewerkt.

Maar ook de andere muzikanten, zoals Frits en Lucy Arens, die al jaren spelen in het Wassenaer Orkest . Of Leen de Borst die in diverse bands heeft opgetreden waaronder een soulband, en zijn zus Deborah -die zo vriendelijk was uit Amsterdam te komen en deze avond in te vallen- en collega Jan van der Laan die tezamen met Conny de Klezmer band vormen en die een aantal korte vrolijke maar ook melancholieke nummers speelden.De verrassing van de avond was een van de recentste inwoners van Abbenes: Esther Meulmeester! Zij speelde de panfluit in combinatie met orgel en piano, en heeft al vele optredens op haar naam staan. Het spelen van de panfluit leek haar zo natuurlijk en  makkelijk af te gaan, maar zoals iedere muzikant zal weten gaat zoiets niet vanzelf..... 
De aanwezigen waren onder de indruk van deze prachtige muziekavond, met een hapje en drankje in de pauze en na afloop.  De opbrengst van de avond was onder aftrek van kosten € 308 waarvan de helft voor de verdere renovatie van het dorpshuis in Abbenes is. Heel hartelijk dank hiervoor Kerk van Abbenes! Na afloop werden er als dank bloemen uitgedeeld aan de deelnemende muzikanten.Opbellen
E-mail
Info