Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Muziekavond in de kerk van Abbenes

In de koude novembermaand organiseerde de kerk, de kachel lekker opgestookt,een warme muziekavond die in het teken van Kerst stond. Na het prachtige optreden in maart van  het Mitswa koor uit Nieuw Vennep, had de organisatie dit koor nogmaals uitgenodigd voor de muziekavond.

Een uitstekende keuze, want koor Mitswa onder leiding van Charlotte van Damme dat altijd garant staat voor kwaliteit en enthousiasme, zong weer prachtige liederen begeleid door pianiste Lena Lelyukina. Zij gaf zelf ook ook nog twee solo's waaronder het winnende songfestivallied Arcade.

Het koor zong onder andere Love shine a light van de Britse band Katrina & the Waves , een Nederlandse uitvoering op de melodie van On the top of the world van de Carpenters, Bright Eyes van Art Garfunkel en Tijd voor liefde op de wijs van 'Het is weer voorbij die mooie zomer' van Gerard Cox. Na ieder lied ontving het koor applaus van de bezoekers.


Het publiek in de kerk mocht gewoon meezingen met deze bekende nummers. U merkt het al: als u er niet bij was, dan heeft u wat moois gemist! Zeker toen nog het O Holy Night werd gezongen met een solopartij van Joke Jansen, prachtig!

Na de pauze, waar een drankje met een gratis hapje verkrijgbaar was, traden verschillende musici op die voor deze muziekavond een gelegenheidsgezelschap vormden. Conny Berbée zorgde voor begeleiding op de piano, Christine van der Aart (trompet) en Connie 't Hart (panfluit) kwamen als spelend de kerk binnen gelopen. Het koor werd compleet gemaakt door Deborah de Borst met zang/klarinet en Johan Dubbeldam bespeelde het Abbenesser orgel.

Ook deze muzikanten, die flink hadden geoefend in de weken daarvoor, vertolkten zo mooi bijvoorbeeld Amazing Grace van John Newton of Halleluja van Leonard Cohen. Tussen de muziekstukken door was er samenzang zoals Ik zal er zijn of 10.000 Redenen van Sela, waarbij ook weer kon worden meegezongen.

Ook volgde nog een thema uit het Klarinetconcert in A dur van Mozart, uiteraard uitgevoerd door de klarinet en het prachtige You raise me up! Ook het gelegenheidsgezelschap ontving enthousiast applaus.

Het was een hele mooi avond in de 150-jarige kerk, zomaar in dit kleine Abbenes.
Opbellen
E-mail
Info