Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Midzomerfeest met thema 'Hollands Glorie' werd een super gezellig feest!

Het midzomer- of themafeest is al weer heel wat jaren een traditie in Abbenes. Dit jaar was het thema 'Hollands Glorie' waarvoor een uitnodigende flyer werd verspreid. Helaas hadden mensen ook vaak andere verplichtingen, maar degenen díe er waren, hadden een super avond!

Waar de organiserende OEV van tevoren over in zat, namelijk het weer, (Er werden zelfs extra heaters aangeschaft waarbij 1 heater gesponsord werd door Praxis - Nieuw-Vennep) gaf geen enkel probleem. Het was droog en het zonnetje kwam zelfs nog even door. Een aantal bezoekers was verkleed, vaak heel creatief! Het terrein rook heerlijk naar Hollandse poffertjes, en ze smaakten ook heerlijk! Er werden maar liefst 1000 poffertjes gebakken !! Maar ook de BBQ en frituurgerechten waren lekker, de keuken had het dan ook knap druk.DJ Marco verzorgde de muziek en hij had een hoofdrol bij de oud-Hollandse bingo. Dit was namelijk een muziekbingo, waarbij men de titels van de gedraaide muziek moest wegstrepen op de bingokaart. De hoofdprijs hierbij was een dinerbon van € 75 te besteden bij Brasserie Puck, deze bon werd beschikbaar gesteld door OEV Abbenes en Brasserie Puck, de tweede prijs de huur van een springkussen voor de gehele dag. werd beschikbaar gesteld door Springkussenverhuur Bollenstreek Aan de tafels werd fanatiek meegedaan: wat is de titel ook al weer, welk lied is het? Maar er werd uiteraard ook lekker meegezongen met de gedraaide krakers. Winnares van het springkussen werd Tineke Struik en voor de dinerbon kwamen maar liefst 6 personen in aanmerking want deze 6 hadden allen tegelijk bingo. Uiteindelijk was het Jimmy van den Berg welke de dinerbon won. De andere kanshebbers kregen allemaal een troostprijs van OEV Abbenes. De bingokaarten werden overigens gratis uitgedeeld door OEV Abbenes.

 

Daarna volgde een 'Ik hou van Holland' quiz, waarbij 15 specifieke vragen over Holland of Hollandse tradities werden gesteld. Ook hier werd vol spanning aan meegedaan. De prijzen bestonden uit Hollandse producten: stroopwafels, drop, kaas etc. De eerste prijs was voor Ria Baars.

Daarna was het tijd om los te gaan op de dansvloer en dat gebeurde dan ook volop. Iedereen ging lekker los op de muziek van DJ Marco, wat inmiddels al niet meer Hollands talig was.

De organisatie kan dan ook terug kijken op een zeer geslaagde avond. Zij hebben heel wat mensen een gezellige avond bezorgd, dank daarvoor! Ook dank aan de vrijwilligers die hebben helpen opbouwen, afbouwen of die tijdens het feest hebben geholpen in de catering. Namen noemen is meestal niet handig, maar in dit geval willen we toch een uitzondering maken en drie jeugdige vrijwilligers vermelden: Ryan, Max en Jesse, bedankt voor jullie hulp!

Alle foto's : KLIK HIER....


Opbellen
E-mail
Info