Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Meer Samen Abbenes kan terug kijken op een mooi seizoen 2018-2019

Enkele jaren geleden (2016 voor zover de redactie kon nazien?) startten enkele vrijwilligers het mooie initiatief  'Meer Samen in Abbenes'  in dorpshuis Het Praatpunt. Mede met ondersteuning van Meerwaarde Haarlemmermeer was en is het nog steeds de bedoeling eens in de maand een middag te organiseren waar mensen gewoon kunnen  binnen lopen, een praatje kunnen maken, een kopje koffie of een spelletje met elkaar kunnen doen, een boek kunnen lenen etc. Kortom: een middag om de bewoners van Abbenes te verbinden.

Om zoiets op te zetten, kost veel tijd, energie en bovenal geduld: alles moet vanaf nul worden opgebouwd, de mensen moeten de nieuwe organisatie leren kennen en de weg weten te vinden. Waren er in voorgaande seizoenen wel eens middagen met eigenlijk te weinig bezoekers, deze periode van 2018/2019 was het iedere middag weer goed bezocht en gezellig.


Vooral de de middagen met aansluitend eten waren een enorm succes. Het eten varieerde van stamppot tot mediterraans of oosters, maar super lekker was het! En dan te bedenken dat alles bij de vrijwilligers thuis werd gekookt en op het 'moment supreme' naar Het Praatpunt werd gebracht... Echt een topprestatie! Maar ook de 'gewone' middagen waren gezellig en goed bezocht. Dank vrijwilligers voor dit mooie initiatief!Afgelopen dinsdag 21 mei was het al weer de laatste Meer Samen van seizoen 2018/2019. De vrijwilligers hadden ook nu weer veel werk verricht. Zo'n 25 bezoekers waren naar Het Praatpunt gekomen. Er werd een high tea georganiseerd met heerlijke zelf gemaakte  hapjes, complimenten dames! Maar er kon ook worden gekaart, gerummikubt of gewoon gezellig gekletst....

De volgende Meer Samen is op dinsdagmiddag 10 september 2019.


Opbellen
E-mail
Info