Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Mediterraans etentje met oosterse twist

De vrijwilligsters van Meer Samen hadden het weer prima voor elkaar: tegen half zes werden van alle kanten de pannen en schalen met eten aangevoerd in het Praatpunt en in buffetvorm neergezet. Het rook heerlijk, menigeen kon het niet laten even onder een deksel te gluren....

De kokkinnen namen zelf plaats achter de tafels en konden zodoende uitleg geven over het  betreffende gerecht. Er werd geadviseerd kleine porties te nemen zodat van alles wat geproefd kon worden en niet alle smaken door elkaar op een bord te doen. Want behalve mediterraans was er ook oosters eten gemaakt.

Om te beginnen waren daar pannenkoekjes met courgette en salami, tomaat-mozzarella salade en nog een groene salade, geen idee hoe die heette maar het smaakte héérlijk! Daarna volgde de penne met biologische saus en Italiaanse aardappeltjes. Het is maar goed dat alles op de foto is gezet, want het was teveel om te onthouden. Op de volgende tafel vonden we tagliatelli met kip en schelpjespasta met zalm, risotto en tortellini met kaas. Tot zover het mediterraanse gedeelte.
Hierna volgde nog de populaire rendang en hete kip met kroepoek, zuur en rijst. Als je van alles wat wilde proeven, moest je écht heel kleine porties nemen. En dat is juist het leuke: je kunt eens iets proeven wat jezelf niet of nauwelijks maakt, je krijgt weer eens andere ideeën. Eigenlijk al voldoende gegeten, maar toch nog even terug naar de tafel om nog een hapje van dit of dat te nemen......       Het smaakte voortreffelijk!
Tot slot weer zo'n heerlijk zelfgemaakt toetje met bramen(sap) van de Abbenesser grond, mmm heerlijk! Alle deelnemers, van 1 jaar tot ver in de 80, hebben genoten van deze culinaire reis door Spanje, Italië en het Oosten. Heel hartelijk dank dames van Meer Samen voor al jullie inspanningen en kookkunsten, de aanwezigen vroegen zich af: wanneer weer?


 

Opbellen
E-mail
Info