Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Joke Verweerd boeit aanwezigen met haar verhalen en biografie

Op vrijdagavond 14 december kwam Joke Verweerd naar de kerk in Abbenes om een lezing te geven. Nou ja lezing, ze begon eerst met het vertellen van twee korte verhalen die zijn gesitueerd in de Haarlemmermeer.

Het eerste speelde zich af in de toen net drooggevallen Haarlemmermeer, waar het overal nog een blubberboel was. Ze wist het zo beeldend te vertellen, dat je het gesop van de laarzen in de klei bijna kon horen.

Het tweede speelde zich af tegen de Tweede Wereldoorlog en daarin beschreef ze de gebrekkige medische kennis van toen en wat de gevolgen daarvan konden zijn.

Na de pauze vertelde zij nog een paar boeiende verhalen, waarin de humor niet ontbrak. En over haar eigen leven, waarin zij ook de nodige tegenslagen te verwerken heeft gehad. Maar, zoals ze ze zelf zegt:

Mijn hoofd verzint verhalen. Dat is altijd zo geweest.

Als kleuter had ik al een vervolgverhaal, voor onderweg naar school. Een stukje op de heenweg en op de terugweg weer verder, alles wat ik tegenkwam onderweg kon een rol gaan spelen in het verhaal. Een hondje, een bijna ongeluk, een huilend kind…..

Soms wist ik zelf niet meer waar het verzinsel begon en wat er nu echt wáárgebeurd was. Dat was lastig, want als ik iets ging vertellen, werd er geroepen: Doe er maar een pond zout bij, en dan de helft eraf en dan is het nog zwaar overdreven. Als ik een mug vang, kan het zomaar een olifant worden!

Die fantasie komt haar goed van pas, want ze heeft al meer dan 60 boeken geschreven, waaronder ook voor taalonderwijs. Tweemaal heeft Joke de ND-BCB Publieksprijs voor het beste Christelijke boek in ontvangst mogen nemen. Ze heeft al een kwart miljoen boeken verkocht! Ook deze avond ging menigeen weer blij met een gesigneerd boek blij de deur uit!

Opbellen
E-mail
Info