Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


KONINGSDAG (THUIS) 2020
ONLINE QUIZ

Na de online bingo op de middag van Koningsdag, die toch wel enigszins was uitgelopen, was het nog soort haasten om weer om 20 uur klaar te zitten voor de online quiz van de OEV.

De quiz is opgesteld door Jimmy en Jeremy van den Berg en bevatte 8 rondes met elk 10 vragen. Per ronde was er een thema zoals algemeen, sport, muziek, Abbenes, OEV, koningshuis, geschiedenis etc. Soms werd er bij de vragen een foto getoond, maar die was slechts om te misleiden en menigeen trapte erin.

De deelnemers, wat een mooi aantal met 22 teams, mochten niet internet, telefoon, google etc raadplegen, het ging dus echt om parate kennis. Daar kon natuurlijk niet op worden gecontroleerd, maar de makers vertrouwden erop dat de deelnemers zo sportief zouden zijn om zich daar ook aan te houden. En ze gingen in de eerste rond voortvarend van start.

De quiz zat knap in elkaar, met vragen voor jong en oud. Je kon totaal 80 punten behalen. Het gemiddeld aantal behaalde punten was 41 punten, want ja, er zaten best pittige vragen tussen. De top drie van de beste deelnemers en dus de winnaars van de quiz is als volgt:

3. Familie van den Berg, Hoofdweg 1667           63 punten

2. Wibie                                                                     66 punten

1. Team van Wieringen                                           70 punten

Leuk dat er zoveel mensen mee deden en natuurlijk Jimmy en Jeremy, heel hartelijk dank voor jullie inzet, want het kost veel tijd om zo'n quiz, ondersteund met beeldmateriaal, in elkaar te zetten!

Tevens ook dank voor de spontane giften en prijzen voor de bingo en de quiz. Van Huurders Commissie Heije (HCH) € 50,00 ontvangen voor het kopen van prijzen,  van massagepraktijk ZES uit Nieuw-Vennep kregen we een cadeaubon en van de heer Spreeuw uit Hoofddorp twee zelf gemaakte poppenhuizen. Onwijs leuk natuurlijk dat dit spontaan aangeboden werd.

Opbellen
E-mail
Info