Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

KONINGSDAG (THUIS) 2020

 

Woningsdag bingo

Deel één van Koningsdag was geslaagd: er waren door de bewoners in Abbenes mooie oranje versieringen aangebracht, Kroonstad waardig! Om de Abbenessers verder die dag te vermaken werd er door de OEV een online bingo georganiseerd vanuit de huiskamer van familie Van den Berg. Dat was heel leuk bedacht om te doen in deze coronacrisis.

Bestellen

De bingoboekjes, goed voor 5 rondes, konden via de mail worden besteld, met een tikkie of overschrijving worden betaald, waarna ze in het dorp werden rondgebracht. Deelnemers vanuit andere plaatsen haalden de kaarten bij familie of vrienden op. Het bestuur verwachtte hooguit 40 deelnemers, maar.......op zaterdag liep het al storm en stond de teller al op 93 boekjes, op zondagmorgen kwamen daar nog eens 26 boekjes bij, zodat het totaal aantal verkochte boekjes 119 was! Het aftellen kon beginnen.....

Techniek

De online bingo was leuk bedacht, maar hoe voer je dat uit? Daar moest natuurlijk goed over nagedacht worden en het nodige worden uitgeprobeerd. Een dag van tevoren gingen de techneuten van de OEV al aan het werk om de geplande verbindingen te maken voor de live uitzending en was er een testuitzending. Alle deelnemers werden in een groepsapp gezet zodat de nummers doorgeappt konden worden én er aan de OEV geappt kon worden als men bingo had.


Bingo

En toen was het zover....  De spelregels werden uitgelegd, het geluid werd nog wat bijgesteld en de bingo kon beginnen! De kijkers zaten er klaar voor! De nummers werden door Jeremy in leeuwenpak (lekker warm, dan kun je het beste de achterkant open laten voor wat frisse lucht, zoals we hebben kunnen zien) opgelezen, in beeld getoond én nog eens via WhatsApp doorgegeven. Dat kon niet missen dus.

Maar helaas raakte het systeem wat oververhit, waardoor het spel een paar keer stil viel om de boel te resetten. Lichtelijke paniek bij Jimmy in het crisiscentrum, want je kunt wel spreken van een crisis als er zoveel mensen op je zitten te wachten. De WhatsApp haperde, of dat door het overmatige gebruik was of door een plaatselijke storing, dat is niet helemaal duidelijk maar vervelend was het wel. Maar ook dat kregen de Bergjes, die dit ook voor het eerst deden, weer onder controle en de bingo werd keurig netjes voortgezet. En de echte 'die hards' speelden de bingo uit tot de laatste ronde!

Thuis

Velen zaten gezellig in de tuin met het mooie weer, met een hapje en een drankje, het werd zo een hele leuke Koningsdag. Jong en oud deed mee, vaak niet bij elkaar maar toch samen. Dat is in deze tijd toch een mooie gedachte.Prijzen

De prijzen kwamen in beeld, er werd een lijstje getoond met wat er allemaal was, wel 15 prijzen per ronde, waaronder twee mooie poppenhuizen, taartbonnen, verspakket van Van der Poel, aspergepakket van By Spek, massagebonnen, dingen voor in de tuin etc etc.
De prijzen konden online worden gekozen, wat soms nog wel heel moeilijk was....  Na afloop werden de overgebleven prijzen nog verloot onder de deelnemers en de volgende dag konden de prijzen bij de familie Van den Berg worden opgehaald.


Heel veel dank aan de sponsoren die spontaan prijzen hebben geschonken. En natuurlijk gaat onze dank uit naar de familie Van den Berg. Zij hebben die middag wel de nodige stress gehad en het heeft ze heel wat zweetdruppels gekost, maar het is ze gelukt! Echt grote complimenten voor jullie, dankjewel voor de leuke Koningsmiddag!


Opbellen
E-mail
Info