Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Koningsdag 2015


De dag voor Koningsdag, zondag 26 april, waren er heel wat vrijwilligers aanwezig om de tent op te zetten en gedeeltelijk in te ruimen. Door hun aanwezigheid was de klus snel geklaard. Daarna ging het dorp de bekende kleine vlaggetjes ophangen. Wat ziet dat er toch altijd weer gezellig uit in het dorp!

Maandagochtend, 27 april 2015.  Abbenes had inmiddels alweer massaal de vlag uitgehangen en velen ook de vrolijke kleine vlaggetjes. En zeker zo belangrijk: de zon stond stralend aan de hemel!

Om 12.00 uur werd de optocht in beweging gezet. Het startpunt was dorpshuis Het Praatpunt en het thema LANDEN EN STREKEN. De optocht werd vooraf gegaan door drum- en buglecorps Con Fuoco uit Leiden. Deze band trad inmiddels alweer voor de negende keer op in Abbenes, dit tot volle tevredenheid van beide partijen.

Annemiek Kramer zorgde er weer voor dat de optocht de juiste route door het dorp liep en Arie en Petra van den Berg waren de verkeersregelaars. De optocht bestond dit jaar weer uit 4 karren !  Dat was er weer 1 meer dan vorig jaar. Gelukkig deden er ook nog kinderen individueel mee en er was een grote Mack truck geregeld door Gerrit Gravestein. Een leuke optocht was de veel gehoorde reactie, laten we proberen volgend jaar weer meer karren te hebben !!!!  OEV Abbenes dankt alle deelnemers van de optocht voor hun inzet en bijdrage aan de optocht.


De optocht ging via "Oud-Abbenes" en de wijk Tonnekamp richting het MFT aan de Van Voorstlaan. Langs het parcours stonden veel dorpsgenoten te genieten van de parade met landen als België, Oostenrijk, Disneyland, China, Brazilië en Amerika.

Drum- en buglecorps Con Fuoco en de individuele deelnemers gingen het MFT-Terrein op en de karren parkeerden op de parkeerplaats van SV Abbenes. Daarna werd het het Wilhelmus gespeeld en de vlag gehesen door onze nieuwe voorzitter, Wendy Verboom. Koningsdag in Abbenes was officieel geopend.

Er was even tijd voor een bekertje koffie en de kinderen kregen van OEV Abbenes een gratis bekertje limonade.

De kinderen konden zich gaan inschrijven voor de kinderspelletjes en de vrijwilligers namen hun post in bij de spelletjes. Er deden 51 kinderen mee aan de spelletjes. De kinderen konden  spelletjes doen, bedacht door Sandy Schalk en Wendy Verboom.            De spelletjes waren :

1 Flipperkast
2 Schminken
3 Tennisspel
4 Darten
5 Penalties schieten.
6. Cup cakes versieren
7 Waterpistool schieten
8 Spijkerbroek hangen
9 Paard rijden op echte paarden !!!

Het leuke was dat tennisspel, penalties schieten en darten door SV Abbenes geregeld werd. SV Abbenes heeft al een afdeling tennis en voetbal en hoopt daar binnenkort een nieuwe sport aan toe te voegen, namelijk darten.

Het flipperkast spel mochten we gebruiken van Protestantse Gemeente Abbenes. Onze hartelijke dank hiervoor. Er was een tafel waar de kinderen cup cakes konden versieren en kregen daarbij professionele hulp van Joke Verheij.


De schminkhoek en spijkerbroek hangen werden geregeld door OEV Abbenes. Voor de paardenliefhebbers hadden we dit keer iets bijzonders in petto. Op het trainingsveld van SV Abbenes liepen twee prachtige paarden waar de kinderen een rondje op mochten rijden. De paarden Bono van Daphne Lammertse en Marley van Sydney van der Spek werden goed begeleid door beide dames en de kinderen konden rustig hun rondje rijden.

Ondertussen waren er een aantal dorpsgenoten, veelal kinderen, die een vrijmarkt hielden en zo probeerden voor hun oude speelgoed en andere spullen nog wat geld te ontvangen.

Als de kinderen alle spelletjes gedaan hadden konden ze hun formulier inleveren. Ondertussen waren burgemeester Weterings, wethouders Horn, Elzakalai, Steffens-Water en Reinders en enkele raadsleden op het terrein gearriveerd. Nadat zij zich hadden laten informeren over het wel en wee op het MFT, maakten zij kennis met onze nieuwe voorzitter Wendy Verboom.

Na een drankje wilde het gezelschap weer verder met haar tour, maar de burgemeester wilde wel de prijsuitreiking doen van de optocht.

De jury, bestaande uit Adriaan Philipse, Gerrie Goudriaan en Monique Buitenhuis kozen voor de volgende winnaars :

Individueel :

1. Chinees Nieuwjaar (Eef en Hidde Kroon)

2. Brazilië (Esther de Vries en Fee Hendriks)

3. Columbus


Karren :

1. Basisschool De Tonne (Disneyland)
2. OEV Abbenes (België)

3. Marije & Bowien van der Spek, Max Feeleus, Sofie & Joris Buitenhuis, Nona van Russel,      Ebbe Hendriks en Rick  (Amerika)

Zij allen kregen een mooie beker uit handen van burgemeester Weterings, die ook alle vrijwilligers bedankte die een Koningsdag 2015 weer tot een succes maakten.

De winnaars van de taarten voor het uitsteken van de rood/wit/blauwe vlag zijn :

Langerak 37

Hoofdweg 1778

Dr Heijelaan 38

De taarten zijn dit jaar gesponsord door VerseTaarten.nl Op deze website kunt u heerlijk verse taarten bestellen. De winnaars zullen deze week een waardebon ontvangen.

 

De prijsuitreiking voor de kinderspelletjes :

0 tot en met 4 jaar : Indy Verdel
5  tot en met 8 jaar : Hannah Tamboer
8 jaar en ouder : Marinda Nederhof


Direct hier achteraan begon Jimmy van den Berg met het organiseren van de middagspelletjes. Twee  onderdelen. Spijkerbroek hangen en krat stapelen. Het spijkerbroek hangen hebben we laten schieten omdat het kussen langzaam leeg liep en dus constant opgeblazen moest worden.

Het werd dus krat stapelen. Drie categorieën. Twee heren, twee dames of een gemengd koppel mocht zich opgeven. Voor alle categorieën veel animo.
De meeste kratten wisten Niels van de Spek en Dyon van Wieringen te stapelen. Maar liefst 19 kratten kregen ze in de lucht. Bij het gemengde koppel wonnen Marry en Willem Faas met 16 kratten en bij het dames koppel wisten Monique de Vries en Madelon Kroon 14 kratten te stapelen. Uiteindelijk kwam er om 18.30 uur een einde aan de leuke spelletjes in Abbenes.


Om 20.00 uur was het feest afgelopen. De OEV bedankt alle vrijwilligers die de handen uit de mouwen hebben gestoken. Mede dankzij deze vrijwilligers konden we Koningsdag 2015 weer vieren. Het was geweldig dat jullie hielpen bij de tent opzetten, bij de spelletjes, achter de bar, de frituur of bij andere werkzaamheden. Onze waardering naar de vrijwilligers is heel erg groot !!!!

We konden vandaag weer iedereen van een hapje en een drankje voorzien omdat al onze apparaten van stroom werden voorzien door de aggregaat van Verwer Techniek. Rinus Verwer hartelijk dank weer voor het sponsoren van de aggregaat. De gemeente Haarlemmermeer heeft via het fonds Wijkbudgetten een bedrag vrijgemaakt voor OEV Abbenes om een evenementenkast te plaatsen op het MFT maar het duurt langer dan gepland was om de kast te maken. De spullen zijn inmiddels besteld en daarna moet Liander de stroom nog aansluiten. OEV Abbenes moet dus nog even geduld hebben voor hun eigen stroompunt. Tot die tijd helpt Verwer Techniek ons gelukkig met het voorzien van stroom.  

 

SV Abbenes bedankt dat we van de toiletten gebruik mochten maken en dorpshuis Het Praatpunt voor de ontvangst bij het verzamelen van de optocht !! 

Op deze pagina staan enkele foto's maar Abbenes.net heeft heel veel foto's gemaakt.
Allemaal bekijken ??? 

Foto's van de optocht : KLIK HIER !!

Foto's van de middag : KLIK HIER !!

Deze pagina wordt u speciaal aangeboden door :

Opbellen
E-mail
Info